Mondkapjes zijn na 25 september niet meer verplicht op hogescholen

15 september 2021
Beeld:

iStock

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
15 september 2021

Vanaf maandag 27 september zijn mondkapjes niet meer verplicht op hogescholen. Grote hoorcolleges kunnen ook weer weer doorgaan op locatie. In het openbaar vervoer blijft het mondkapje voorlopig wel verplicht.

Dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie over de versoepelingen van de coronamaatregelen. Op zaterdag 25 september vervalt de anderhalvemeterregel in heel Nederland, zei demissionair premier Mark Rutte. Wel moet je vanaf dat moment een coronapas laten zien als je naar cafés, bioscopen, restaurants of theaters wil. Die pas krijg je wanneer je volledig gevaccineerd bent, hersteld bent van corona, of minder dan 24 uur geleden negatief bent getest.

 

Voorlopig is die coronapas niet vereist voor het hoger onderwijs, maar demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur & Wetenschap) liet eerder weten dat als de besmettingscijfers stijgen de pas ook ingevoerd kan worden op hogescholen. Zo wil ze voorkomen dat hogescholen en universiteiten weer moeten overschakelen op onderwijs op afstand.