Vaccineren kan nu ook bij HvA: GGD gaat prikken op de campus

13 september 2021
Beeld:

Ruben den Harder (Folia) | De priklocatie bij de UvA

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
13 september 2021

Een aantal hogescholen en universiteiten deden het al en nu komt ook de HvA met priklocaties. Op donderdag 16 september kun je je tegen corona laten vaccineren op de Amstelcampus en het Dr. Meurerhuis. 

Studenten en medewerkers mogen zelf kiezen of ze zich laten vaccineren met Pfizer of Janssen. De prik wordt door een GGD-medewerker gezet. Hiervoor kunnen mensen tussen 13.00 en 17.30 uur terecht op de Amstelcampus (naast Café Fest) of in het Dr. Meurerhuis (in kamer A4.22). 

 

HvA’ers kunnen zonder afspraak binnenlopen en hoeven alleen een identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen. De HvA is niet de eerste onderwijsinstelling die priklocaties aanbiedt. De UvA ging de hogeschool al voor en vaccineerde vorige week bijna vijfhonderd mensen. Om die reden blijft de priklocatie op Roeterseilandcampus zelfs nog wat langer staan, schrijft universiteitsmedium Folia

 

Vaccinatiegraad

Minister Hugo de Jonge wil dat de vaccinatiegraad onder jongeren stijgt. Van de 18 tot 25-jarigen is nog geen vijftig procent volledig gevaccineerd. 

 

Mogelijk komt er binnenkort ook een priklocatie op de Businesscampus in Zuidoost. Daarover is de GGD nog in overleg met de hogeschool. Studenten en medewerkers van de HvA kunnen zich tot en met vrijdag 17 september eventueel ook laten vaccineren bij de priklocatie van de UvA op Roeterseilandcampus, naast Crea Café.