Terug naar de campus: bier als lunch en gratis koffie

6 september 2021
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
6 september 2021

De ene student neemt het zich hardop voor: ‘Ik ga niet drinken tussen de colleges.’ De andere drinkt honderd meter verderop zijn eerste biertje in het campuscafé, om half twaalf in de ochtend. Het jaar is weer begonnen!

De eerste collegedag van het jaar is altijd een beetje wennen, maar na een jaar thuisblijven voelt deze zomerse schooldag misschien wel extra speciaal. Onze fotograaf nam een kijkje op de Amstelcampus en zag de studenten eindelijk weer in hun natuurlijke habitat.

Beeld: Daniël Rommens
Beeld: Daniël Rommens

Maandenlang was de campus nagenoeg leeg, maar nu de coronaregels in het hoger onderwijs voor een groot deel zijn losgelaten, loop je op de Wibautstraat weer chillende, etende, drinkende en zoekende – want welk gebouw was ook alweer het Kohnstammhuis? – studenten tegen.

Beeld: Daniël Rommens

Op verschillende plekken op de campus heeft de HvA gratis koffie geregeld, op vertoon van je HvA-pas. Alleen bij modeschool Amfi zal de koffiesnob opmerken dat de espresso gewoon uit een huis-tuin-en-keukenapparaatje komt. De mooie Italiaanse machine is namelijk vannacht gesloopt door een inbreker.

 

Bij Campuscafé Fest zit tijdens de lunchpauze, geheel volgens traditie, het terras al vol met studenten die de eerste lessen afwisselen met speciaalbiertjes. We hebben het nog even nagerekend: een biertje bevat minder kilocaloriën dan twee boterhammen met kaas. Je hebt er dus minimaal twee nodig om met recht te kunnen zeggen dat je geluncht hebt.

Beeld: Daniël Rommens
Beeld: Daniël Rommens

Een blik in de gebouwen levert toch een wat serieuzer beeld op: gewoon studeren hoor in je tussenuur! Wat je ook komt doen op de campus, onze redactie is in elk geval blij dat je weer terug bent.