Het hoogste punt is bereikt: alle verdiepingen van het Conradhuis staan

16 april 2021
Beeld:

HvA

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
16 april 2021

Alle dertien verdiepingen van het Conradhuis zijn gebouwd. Omdat dit in de bouw een belangrijke mijlpaal is, werd dit op 54 meter hoogte gevierd met vlaggen, taart en een fooi voor de bouwvakkers.

De vier vlaggen van alle betrokken partijen werden donderdag op het gebouw gehesen. Hanneke Reuling, lid van het College van Bestuur, was namens de HvA aanwezig. Daarna werd het voor de bouwvakkers pas echt interessant: zij kregen de traditionele kapfooi uitgereikt. ‘Dit is een kleine fooi vanuit de opdrachtgever, als blijk van waardering aan de mannen die zo hard hebben gewerkt om tot dit hoogste punt te komen’, legt communicatieadviseur van het Conradhuis Karin van Appeldoorn uit.

 

De bouwvakkers zelf waren niet bij het moment aanwezig, vanwege het beperkt aantal toegestane mensen. Zij mochten later in groepen langskomen om hun tegoedbonnen op te halen. En konden gelijk in de rij staan voor een stukje gebak.

Beeld: HvA | De vlaggen van de HvA en de bouwbedrijven worden gehesen op het hoogste punt van het Conradhuis.

Het monteren van de natuurstenen gevels op de buitenkant van het gebouw is de afgelopen maanden ook begonnen, wat gelijk zorgt voor een hele andere aanblik. ‘Eerst was alles nog zwart, maar nu begint het echt op het gebouw te lijken wat het moet worden’, vertelt Van Appeldoorn. De beigekleurige stenen zijn vooral goed te zien vanaf de Mauritskade.

 

Het Conradhuis moet uiteindelijk bestaan uit een hoog- en een laagbouwgedeelte en wordt door middel van een atrium verbonden aan het Theo Thijssenhuis. Hoewel het dak van het atrium inmiddels bijna helemaal met glas bedekt is, blijft de metershoge hijskraan voorlopig staan. ‘Die wordt pas in de zomer weggehaald, wanneer de aansluiting tussen de hoog- en laagbouw is gemaakt’, legt van Appeldoorn uit. In de toekomst kun je dan vanuit het Theo Thijssenhuis naar het nieuwe Conradhuis wandelen.

De afgelopen periode zijn de werkmannen aan de binnenkant vooral bezig geweest met het installeren van de vloerverwarming, luchtroosters en verlichting. Als dat klaar is, gaan ze met het interieur aan de slag. ‘Deze maand nog wordt het technisch ontwerp van de begane grond definitief gemaakt. Vanaf dan wordt zichtbaar hoe het gebouw er aan de binnenkant gaat uitzien’, aldus Van Appeldoorn.