Straks loop jij op een exclusieve HvA Nike Air Max-sneaker

7 april 2021
Beeld:

Eigen foto | Studenten Dyon Dijkman Dulkes, Stephanie Huisman en Aimee Adriaansen

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
7 april 2021

Voor studenten Dyon, Aimee en Stephanie is het een droom die uitkomt: zij mogen in samenwerking met Nike een Air Max-sneaker ontwerpen speciaal voor de HvA. En jij kunt hem straks met korting bemachtigen.

Drie studenten van de minor Ondernemerschap zijn geselecteerd om in samenwerking met Nike speciaal voor de HvA een sneaker te ontwerpen. De studenten, die ieder bezig zijn met het opzetten van hun eigen onderneming binnen de minor, zijn voor dit project samengevoegd en worden begeleid door Patta-oprichter Edson Sabajo. Dat werd op 26 maart via een livestream onthuld tijdens de jaarlijkse Nike Air Max Day.

 

Tekst loopt door na video.

Voor Dyon Dijkman Dulkes (21, Creative Business) is het een jongensdroom die uitkomt. ‘Mijn allereerste schoen die ik vroeger wilde hebben was de Nike Air Max.’ Ook Amfi-student Aimee Adriaansen (23, Fashion & Management) kan niet wachten om voor het bekende merk aan de slag te gaan. ‘Voor mijn onderneming customize ik zelf sneakers, voornamelijk van Nike. Het is daarom extra vet dat ik nu met het merk mag samenwerken.’ Stephanie Huisman (25, Hogeschool Saxion), die speciaal voor de minor naar de HvA kwam, wist gelijk dat ze deze kans niet kon laten schieten. ‘Zo’n aanbod krijg je niet zomaar.’

Beeld: Eigen foto | Studenten Dyon, Stephanie en Aimee met Patta-oprichter Edson Sabajo.

Het drietal krijgt maar vier tot zes weken de tijd om de sneaker te ontwerpen: van de materialen tot de kleuren. De eerste ideeën liggen al op tafel. ‘We wisten gelijk dat we iets met diversiteit willen doen. Er zitten 46.000 studenten op de HvA en iedereen is anders en heeft zijn eigen talenten. Dit willen we graag naar voren laten komen door bijvoorbeeld de zool een print te geven met allerlei verschillende kleuren’, vertelt Stephanie.

 

Aimee laat weten ook duurzaamheid terug te willen laten komen in het ontwerp. ‘We hebben al een voorstel naar Nike gestuurd om te vragen of we duurzame materialen zoals gerecycled polyester mogen gebruiken.’

 

Naar verwachting zal de sneaker rond eind april gelanceerd worden, de exacte releasedatum wordt nog bekendgemaakt. En misschien kun je dan als HvA-student via de University Store met korting een bestelling plaatsen. ‘Heel gaaf dat ik straks mijn medestudenten op een door mij ontworpen sneaker zie lopen’, aldus Dyon.