Deze elf documentaires van studenten komen op tv

26 april 2018
Beeld:

HvA | De crew van Danskoningin op locatie

Geplaatst door
Altan Erdogan
Op
26 april 2018

Studenten van de minor video en tv werkten de afgelopen maanden aan het draaien en monteren van een reeks documentaires. Ze zijn vanaf volgende week maandag te zien op de regionale tv-zender NH. Over damherten, hiphop en het paranormale.

Echt hartstikke leuk en leerzaam: het opnemen, monteren en afwerken van een documentaire. Maar uiteindelijk doen de studenten van de minor tv en video van media, informatie en communicatie het ook hiervoor: uitzending op televisie. De komende weken is hun werk te zien op de regionale zender NH. Zes van deze films worden ook nog eens in juni vertoond op het Campus Doc International Film Festival in Utrecht. Zin in een film gemaakt door je medestudenten? Check hieronder de films en de uitzenddagen. NH zendt elke film drie keer uit: om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur.

Beeld: Beeld: HvA | Opnames Danskoningin

Alle zeilen bijzetten
De watersportvrienden Olivier, Guus, Tom en Luuk hebben een grote droom: een bijdrage leveren aan een schoner milieu door plastic te recyclen en er uiteindelijk ski’s van te maken. Het blijkt een ingewikkeld technisch proces. Gaat hen dit lukken?

 

Filmmakers: Jordan Iliev, Dorona Lenoir en Tristan Kewilaa. Uitzending: maandag 30 april.  

 

De danskoningin
Hiphop-danskoningin Susan Koning leeft voor haar grote liefde: de dans. De documentaire gaat ook over Susan die is opgegroeid in Volendam met een Chinese moeder en een vader die ras-Volendammer is. Het is deze achtergrond die Susan de kracht geeft om op te treden én om de liefde voor de dans door te geven aan een jonge generatie.

 

Filmmakers: Nathalie Afriat, Rachel Plaggenburg en Maartje Albers. Uitzending: dinsdag 1 mei. 

Beeld: Beeld: HvA | Op locatie voor Pammetje in mannenland

Pammetje in mannenland

De 23-jarige Pam uit De Goorn ziet eruit als een meisje, maar staat iedere dag haar mannetje als vrachtwagenchauffeur. Hoe doet ze dit?

 

Filmmakers: Martijn Brouwer, Rianne Blok en Iris Hakvoort. Uitzending: woensdag 2 mei.

 

Witte raven

Hoe is het om je leven lang ‘iets’ te voelen dat anderen niet kunnen navoelen? Dit is de realiteit van Samantha en Shane, een koppel uit Purmerend. De documentaire gaat over hun dagelijkse leven, maar vooral over wat hen ’s avonds en ’s nachts bezighoudt: het paranormale. Samen met ‘The Ravens Paranormal’ (een groepje gelijkgestemden) voeren zij geestenjachten uit en proberen ze te bewijzen dat zij niet gek zijn. Is er toch meer tussen hemel en aarde dan je zou denken?

 

Filmmakers: Mike Rijpstra, Rik Budding en Martine Groen. Uitzending: donderdag 3 mei. 

 

On the road to fame

Wat gebeurt er als je toewerkt naar twee exposities binnen een maand maar niet alles verloopt zoals gepland?  In deze documentaire wordt de jonge veelbelovende beeldend kunstenaar Danielle Hoogendoorn gevolgd: iemand met een sterke eigen wil en een originele signatuur.

 

Filmmakers: Gijs Blauwhof, Barbara Rasker en Bastiaan Rosman. Uitzending: zaterdag 5 mei.

Beeld: Beeld: HvA | De crew van De hertenfluisteraar in Zandvoort

Misschien is er geen later

Laura (22 jaar) uit Bovenkarspel staat nu positiever in het leven dan ooit. Haar jeugd bestond uit dieptepunten: depressie, automutilatie, een eetstoornis en suïcidepogingen. Met veel kracht is ze er bovenop gekomen. Ze wil nu de wereld rondreizen en marathons rennen. En ze volgt een opleiding voor verpleegkundige.

 

Filmmakers: Lotte de Groot, Iris Wagemaker en Ruby Hillegers. Uitzending zondag 6 mei.


De hertenfluisteraar

De hertenfluisteraar sluit vriendschap met de damherten uit de duinen van zijn woonplaats Zandvoort. Maar ze lopen inmiddels niet alleen in de duinen, maar ook door het dorp. Een deel van de hertenpopulatie moet worden afgeschoten, zo heeft de Raad van State besloten. Willem van der Sloot is echter vastberaden: van zijn vrienden blijf je af!

 

Filmmakers: Jeffrey Jacques Sobral, Lazlo de Wijs en Sergio Bleijs. Uitzending maandag 7 mei.

 

Museum of humanity

Fotograaf Ruben Timman is er na een bijzondere droom van overtuigd dat hij die ook waar moet maken. Er moet een museum der mensheid komen: een museum waar mensen uit de hele wereld op een waardige manier worden geportretteerd. Timman neemt je in de documentaire mee op zijn reis naar de realisering van zijn droom: Museum of humanity.

 

Filmmakers: Roos den Arend, Ruud Hooijen en Steven Timman. Uitzending dinsdag 8 mei.  

Beeld: Beeld: HvA | Op locatie bij het draaien van Hoezeer voel jij?

Mag ik dan bij jou?

Deze documentaire vertelt het verhaal van de achttienjarige Syrische Sîpan die alleen naar Nederland is gevlucht. Zijn ouders bleven achter in een land waar de de oorlog nog steeds niet is afgelopen. Hoe bouw je een bestaan op in Nederland waar alles nieuw is, zonder ouders, familie en vrienden? En nog belangrijker: hoe zorgt Sîpan ervoor dat hij in Nederland mag blijven? 

 

Filmmakers: Nola Zeegers, Daan t Hooft en Derk Wagemaker. Uitzending woensdag 9 mei.

 

Hoezeer voel jij?

Achter een hele grote glimlach, zit ook een ander verhaal. Student Tessa (23) is vol energie en staat positief in het leven. Ze gaat echter ook elke dag om met chronische pijn in de linkerhelft van haar lichaam. Het is moeilijk voor haar om hierover te praten. Zal de pijn ooit verdwijnen? Die vraag is lastig te beantwoorden. Maar Tessa laat het er niet bij zitten.

 

Filmmakers: Tessa, Iris Hendriks en Roos van Voskuijlen. Uitzending donderdag 10 mei.

  

The make up club

Diëgo, Tom en Spikey Lee zijn drie totaal verschillende jongens die één ding gemeen hebben: hun passie voor make-up. In dit verhaal worden de jongens gevolgd naar het feest waar zij zich in alle schoonheid zullen tonen.

 

Filmmakers: Oscar von Ende, Nina Albers en Chris ter Wolbeek. Uitzending zaterdag 12 mei.