HvA gaat medewerkers compenseren voor kosten thuiswerken

18 december 2020
Beeld:

Unsplash

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
18 december 2020

De HvA gaat in 2021 een maandelijkse vergoeding betalen aan medewerkers voor de internetkosten die ze maken om hun werk te kunnen doen vanuit huis. Daarnaast krijgen medewerkers een eenmalige uitkering als ‘uiting van dank’.

‘Als dank voor de getoonde veerkracht en flexibiliteit krijg jij als medewerker in dienst van de HvA in december een eenmalige tegemoetkoming in de kosten voor thuiswerken’, schrijft hr-directeur Cees Endhoven in een mail aan HvA-medewerkers. De HvA betaalt deze maand, bij een fulltime dienstverband, 200 euro extra uit.

 

‘Thuiswerken is voor alle collega’s structureel geworden’, zegt Endhoven. Hij noemt 2020 een ‘buitengewoon zwaar’ jaar, waarin door omstandigheden veel gevraagd werd van medewerkers. ‘Daarmee staat ons welzijn soms onder hoge druk.’


Naast de eenmalige uitkering kondigt Endhoven aan dat vanaf 1 januari 2021 een maandelijkse internetvergoeding van 37,50 euro wordt overgemaakt naar elke medewerker. Die regeling geldt tot het eind van 2021. Student-assistenten die voor minder dan 0,6 fte in dienst zijn vallen buiten de regeling.