Kapotte kraan zorgde voor overlast in kelder Leeuwenburg

16 april 2018
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Nina Rijnierse
Op
16 april 2018

Een kapotte kraan in de kelder van de Leeuwenburg zorgt maandagochtend voor overlast. 

In een van de praktijklokalen is vrijdag een kraan aan blijven staan die uit zou moeten na gebruik. Door druk op de kraan is het slangetje dat eraan vastzit gesprongen, waarschijnlijk tussen zaterdagavond en vanochtend 06.00 uur. In het forensisch laboratorium staat in ieder geval een laag water. ‘We hebben hier een dure elektronenmicroscoop staan, daar maak ik me het meeste zorgen over,’ zegt Marc van Bochove, docent toxicologie.

Hoewel er niet veel apparatuur op de grond stond, is niet met zekerheid te zeggen wat de schade is, meldt gebouwbeheerder Jos Magdelyns van Veolia. Op dit moment wordt met grote waterstofzuigers geprobeerd het water weg te krijgen. Aan de Amstelzijde van het gebouw is het nog behoorlijk nat.  

 

Update, 10.35 uur:
Behalve een gastcollege van het ROC waren er vanochtend geen lessen in de praktijklokalen gepland. In de ruimtes C-1.39 en C-1.40 staat nog water, evenals in het forensisch laboratorium. Die worden op dit moment drooggemaakt. Lessen die vanmiddag in het lab worden gegeven kunnen gewoon doorgaan, meldt een woordvoerder van de Faculteit Techniek.