Code rood! Storm trekt over Amsterdam | Liveblog gesloten

18 januari 2018 2223 Bekeken
Beeld:

Altan Erdogan

Geplaatst door
Carlijn Schepers Altan Erdogan
Op
18 januari 2018

Code rood! Er raast een storm over de stad en over alle locaties van de HvA. Hier houden we je op de hoogte van het weer en de gevolgen voor jou. 

13.29 uur  Ok, toch nog een update. De eindejaarsbijeenkomst in het Wibauthuis, die om vier uur vanmiddag zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege de storm.

 

13.00 uur De storm is in sterkte afgenomen, dus sluiten we deze liveblog af. Uiteraard houden we jullie op de hoogte als er nog verdere ontwikkelingen zijn.

Beeld: Altan Erdogan | De delen van stenen waaiden van de linker bovenhoek van het Wibauthuis

12.05 uur De hoofdingang van het Benno Premselahuis is dicht door de vallende bakstenen. Studenten en medewerkers kunnen de achteringang gebruiken.

Beeld: Altan Erdogan | Studenten in het Kohnstammhuis kijken naar schade aan het Wibauthuis aan de overkant

11.50 uur Ook studenten in de Leeuwenburg wordt verzocht binnen te blijven. Het gebouw is wel gewoon nog open. De enige schade betreft tot nu toe een vlag die van het dak is gewaaid. 

Beeld: Abdelkader Nassiri | Een van de ingangen van het Kohnstammhuis is gesloten door de storm

11.40 uur Op social media wordt verbaasd gereageerd op het advies van de HvA.

Beeld: Altan Erdogan | Met linten wordt het gebied om het Wibauthuis afgezet

11.15 uur Er mag niemand meer voor het Wibauthuis langslopen omdat er bakstenen van het dak waaien. Studenten, medewerkers en voorbijgangers worden tegengehouden en moeten omlopen. De beveiligers houden het liefst iedereen die nog in het gebouw is binnen, maar tot hun frustratie luistert niet iedereen.

11.25 uur De HvA blijft in principe gewoon open, hoewel faculteiten wel zelf mogen beslissen of ze hun gebouwen open laten of sluiten. Dat zegt HvA-persvoorlichter Wouter Rutten. Hij adviseert iedereen: ‘Houd rekening met vertraging in het openbaar vervoer en neem geen onnodige risico’s.’ 

Beeld: Altan Erdogan | Niemand mag meer voor het Wibauthuis langs door vallende bakstenen

11.00 uur Terwijl code oranje is aangepast naar code rood, laat de HvA op Facebook weten dat ‘de gebouwen open zijn en het onderwijs doorgaat’. Studenten vragen zich af hoe ze dan naar de hogeschool moeten komen: alle openbaar vervoer ligt stil en iedereen wordt geadviseerd binnen te blijven.