FDMCI-decaan Geleyn Meijer is de nieuwe rector van de HvA

11 april 2018
Beeld:

HvA

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
11 april 2018

Geleyn Meijer, nu nog decaan van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, wordt per 1 juli dit jaar de nieuwe rector van de HvA. 

De Centrale Medezeggenschapsraad van studenten en medewerkers heeft deze week een positief advies gegeven over de overstap van Meijer, die formeel is benoemd door de Raad van Toezicht (RvT) van de HvA. Als rector maakt de decaan het College van Bestuur compleet. De hogeschool gaat snel op zoek naar een nieuwe decaan voor de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie.

 

Robotica
Geleyn Meijer (1960) heeft een achtergrond in zowel de wetenschap als in het bedrijfsleven. Hij is in 1991 gepromoveerd in de robotica en informatica aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was vanaf 1993 tot 2011 partner en managing director bij LogicaCMG Management Consulting. Die baan combineerde hij met een associate professorschap aan de UvA.

‘Meijer is met hart en ziel verbonden aan het hoger beroepsonderwijs’

Meijer, die nu zeven jaar bij de hogeschool werkt: ‘Hogescholen als de HvA spelen een heel belangrijke rol. Het zijn emancipatiemotoren voor jonge mensen, belangrijke kenniscentra en waardevolle partners voor het bedrijfsleven en de maatschappij. Ik ga dat nog beter op de kaart zetten.  Als rector kan ik mijn passie en plezier in het maken van hoogwaardig onderwijs en onderzoek een volgende impuls geven.’

 

Digitalisering
Als rector gaat hij zich vooral bezighouden met de aandachtsgebieden onderwijs, onderzoek, het benoemingenbeleid van lectoren en de samenwerking van de hogeschool met het bedrijfsleven en de overheid. Ook zal Meijer een belangrijke rol spelen bij het stimuleren en vernieuwen van het onderwijs en onderzoek aan de HvA, vooral met behulp van ICT.

 

De decaan zette zich de laatste jaren toch al steeds in om te benadrukken dat digitalisering in onderwijs en maatschappij heel belangrijk is. Behalve decaan is hij voor de hele HvA portefeuillehouder voor ICT en onderwijs. Onder zijn leiding is bijvoorbeeld het Centre of Expertise Amsterdam Creative Industries Network tot stand gekomen. Ook schreef hij over dit onderwerp meerdere opiniestukken in landelijk kranten en is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe Digital Society School (DSS). Ook stond hij aan de wieg van de ontwikkeling van de Knowledge Mile.

De Raad van Toezicht (RvT) van de hogeschool is blij met de benoeming van de nieuwe rector. Ze hebben volgens een persbericht van de HvA gezien dat Meijer ‘met hart en ziel verbonden is’ aan het hoger beroepsonderwijs en het praktijkgericht onderzoek.

 

Vertrouwen
‘Hij heeft in zijn loopbaan aan de HvA aangetoond de belangen van studenten en medewerkers altijd centraal te stellen,’ laat de RvT weten. ‘We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij met het College van Bestuur, de decanen en de hogeschoolgemeenschap in staat is om de onderwijs- en onderzoekagenda van de HvA verder vorm te geven.’ 

 

De medezeggenschap kondigt de besluitvorming nauwgezet te gaan volgen en ziet uit naar de samenwerking met Meijer. Voorzitter Mark van der Horst: ‘We hopen dat de rector duidelijke stappen neemt om de medezeggenschap, de studenten en medewerkers daarbij te betrekken.’

 

Meijer is overigens momenteel ook nog bestuurslid bij de Stichting Folia Civitatis, uitgever van Folia.nl voor de UvA en deze site, Hvana.nl.