Geen uitwisselingen of buitenlandse stages vanaf september

15 juni 2020
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
15 juni 2020

HvA’ers kunnen in het eerste semester van het volgend collegejaar niet op uitwisseling naar het buitenland. Dat laat het hogeschoolbestuur weten. Ook is het voor internationale studenten niet mogelijk om een halfjaar aan de HvA te studeren. 

Alle internationale reizen van docenten en werknemers van de HvA die gepland stonden in het eerste semester, worden afgelast. De hogeschool volgt hiermee het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de HvA heeft ‘de veiligheid van studenten en werknemers de hoogste prioriteit’.

 

Geen stages of studies in het buitenland

Dit houdt in dat studenten het komende half jaar niet op uitwisseling kunnen naar het buitenland. Eventueel kunnen zij deze reis inhalen in het tweede semester. Uitwisselingsstudenten uit het buitenland mogen ook niet naar Nederland komen. Ook stageplaatsen in het buitenland zijn opgeschort.

 

Het hogeschoolbestuur neemt later een beslissing over de regels voor studenten van internationale opleidingen. Medewerkers die willen reizen naar een land met een groen reisadvies moeten hiervoor toestemming vragen aan hun leidinggevende. De HvA benadrukt dat werknemers die de adviezen niet opvolgen, zelf verantwoordelijk zijn. Eventueel gemaakte kosten worden dan niet vergoed.