Nieuwe voorzitter: check, begroting 2018: check

16 januari 2018
Beeld:

Daniël Rommens | De Amstelcampus

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
16 januari 2018

Om te controleren of het bestuur van de hogeschool z'n werk goed doet, heeft de HvA de Centrale Medezeggenschapsraad. Die raad heeft vandaag een nieuwe voorzitter gekozen, en de financiële planning voor 2018 van de HvA goedgekeurd.

De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) is er om met het bestuur van de HvA te overleggen en om mee te beslissen over belangrijke besluiten. Een goed voorbeeld is de begroting van de hogeschool, die jaarlijks wordt beoordeeld en die vandaag dus is goedgekeurd.

 

Nieuwe afspraken
In die begroting staat hoeveel geld de hogeschool (dus ook jouw opleiding) mag uitgeven aan hun docenten, aan nieuwe projecten of studeerplekken. Eigenlijk moet die begroting al voor de start van het nieuwe jaar goedgekeurd zijn, maar de CMR was het in december nog niet eens met het HvA-bestuur.

 

Zo moesten volgens de raad de zeven faculteiten van de hogeschool meer betrokken worden bij het maken van besluiten over de financiele plannen. Onder meer hierover zijn nu afspraken gemaakt tussen het bestuur en de CMR.

‘De juiste mensen aan de juiste tafels voor betere communicatie’

Vandaag was ook een belangrijke dag voor de raad zelf. De leden worden gekozen door studenten en medewerkers van de HvA, maar zij kiezen zelf een voorzitter en een dagelijks bestuur. Dat moest vandaag opnieuw, omdat de vorige voorzitter Bram Buskoop tussentijds is gestopt.

 

De nieuwe voorzitter is Mark van der Horst. Hij is al zes jaar actief in de medezeggenschap en werkt als facilitair coördinator van de Amstelcampus. ‘Samen met het dagelijks bestuur ga ik er voor zorgen dat de mensen met de juiste expertise aan de juiste tafels zitten,’ zegt hij als we hem bellen. ‘Dat zorgt voor duidelijke communicatie.’

 

De rest van het dagelijks bestuur bestaat uit vice-voorzitter Renske Hagen, secretaris Pieter Claeys, penningmeester Gerlof Donga en algemeen lid Marwan Abou Mandour. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de CMR.

 

Morgen spreken we uitgebreider met Mark van der Horst over hemzelf, zijn voorzitterschap en het belang van de medezeggenschap voor studenten en medewerkers van de HvA.