HvA-bestuur praat over ‘verlengen van de sluiting tot einde collegejaar’

25 maart 2020
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
25 maart 2020

HvA-bestuurder Huib de Jong praat met de minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven over het verlengen van de sluiting van de HvA tot het einde van het collegejaar. Dat zegt hij in een interview in de podcast van HvanA.

Hogescholen overleggen met de minister, nadat het kabinet op maandag aankondigde dat alle bijeenkomsten tot 1 juni worden verboden. Het onderwijs op locaties van de HvA is vooralsnog alleen tot 6 april opgeschort, maar de verwachting is dat die maatregel ook verlengd gaat worden.

‘We kunnen nu wel een besluit nemen tot 1 juni, maar dan blijven we weer een beetje hangen’

‘We kunnen nu wel een besluit nemen tot 1 juni, maar dan blijven we weer een beetje hangen,’ zegt De Jong. ‘Wij zitten met een schooljaar dat tot in juli doorloopt.’ De Jong denkt dat het op gang brengen van het onderwijs op locatie ‘heel ingewikkeld’ wordt en ziet dus liever dat er pas in september weer op de reguliere manier wordt lesgegeven.

 

Tentamens

Veel studenten maken zich zorgen over hun tentamens. Daarover blijkt veel onduidelijkheid te zijn. De Jong gaat in de podcast ook op die onduidelijkheid in: ‘Het is passen en meten. Juist bij toetsing is het heel moeilijk om dat virtueel te doen. Je hebt natuurlijk ook toezicht nodig.’ Het blijkt volgens de bestuurder lastig om dat met online applicaties te regelen.

 

De HvA meldt op haar speciale website over het coronavirus dat studenten zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht door hun eigen opleiding over wat er gaat gebeuren met de tentamens die al vanaf 30 maart moesten plaatsvinden.

 

Podcast

In onze podcast praten we ook met Emilie van Verschuer van de ICT-afdeling van de HvA. Zij vertelt over de druk op het netwerk en de medewerkers die dag en nacht in touw zijn om het online onderwijs mogelijk te maken. Verder hebben we contact met student en columnist Julia Kroonen die ons bijpraat vanuit haar ouderlijk huis in Noord-Brabant en praten we met docent Mike van der Meulen die op SaltoFM radioproducties van studenten uitzendt vanuit zijn woonkamer.

 

Beluister de hele podcast hier.