Tussen vier muren: met deze tips ga je de corona-verveling te lijf

16 maart 2020
Beeld:

Pixabay

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
16 maart 2020

Of je nou studeert, thuiswerkt of in quarantaine moet: de komende tijd ben je aangewezen op jezelf, je partner of je huisgenoten. En dat allemaal tussen vier muren. Verveling en ergernis liggen op de loer, maar niet met deze tips. 

Scroll door de tweets van Miss Carolina 

Zonder twijfel het leukste Twitter-account onder de HvA’ers. Docent Caroline Nieuwzwaag (Creative Business en Communicatie) voorziet dierenfilmpjes van gevatte, absurdistische captions en heeft een voorliefde voor (foute) tv-programma’s. Smullen dus, en een lach verzekerd in de deze onzekere tijd. 

Leer schilderen met Bob Ross 

Trommel je huisgenoten op, zet een paar schildersezels neer – twee meter uit elkaar – en volg de workshops van Bob Ross op je televisie. Wil je het helemaal goed doen? Trek dan je beste 80’s outfit aan en dompel je onder in de ‘happy little trees’ en andere uitspraken van de iconische landschapsschilder.  

Zoek elkaar op, maar dan online 

Hoezo moet je elkaar fysiek zien om het leuk te hebben? We zijn niet voor niets de generatie die vanuit school ons leven vervolgde op MSN. We can do this. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om met een groep vrienden te videochatten, zoals de gratis app Houseparty. Ideaal ook voor de vrijmibo op afstand. 

Bouw een minibioscoop

Niet eerder was er zo’n goed excuus om te bingewatchen. Tijd om op te schalen, dus. Vergeet je gebruikelijke bank en zak chips en bouw een fort voor jezelf. Vergeet niet om er alles in te leggen wat je nodig hebt, zodat je er voorlopig niet uit hoeft. 

Bedien een ruimteschip

Hysterisch en verslavend: met de app Spaceteam verlies je ongetwijfeld de tijd uit het oog. Ideaal voor een groep huisgenoten. Want ondanks dat je alleen je eigen telefoon nodig hebt, vorm je met met elkaar de bemanning van een ruimteschip. Dat schip valt echter langzaam uit elkaar. Elke speler ziet een scherm knoppen met rare namen. Samen moeten jullie er binnen de tijd uitkomen welke knop het schip redt, en dat gaat gepaard met een hoop geschreeuw in onbegrijpelijke taal. 

 

Lees het favoriete boek uit je pubertijd

Het boek heeft destijds niet voor niets indruk op je gemaakt. Grote kans dat het je terugbrengt naar vervlogen tijden: die vakantie of herinnering aan vrienden die je al lang niet hebt gesproken. Smaak te pakken? Via de website Goodreads kun je al je favoriete boeken verzamelen en met sterren waarderen. Op basis daarvan krijg je suggesties voor nieuwe titels.

Maak een Spotify-lijst met nummers die je was vergeten

Zomerhits, je guilty pleasure van vroeger of de live-versie van dat nummer op een festival. Graaf diep in je geheugen en maak er een spotify-lijst van. Ideaal voor de momenten dat je even naar buiten gaat voor een wandeling. 

Ook een idee om verveling tegen te gaan? Laten we elkaar helpen. Laat een reactie achter via onze socialkanalen (HvanA_NL) of stuur je tip naar hvana@hva.nl.