Gespot: deze symmetrische beelden brengen orde in de chaos van de campus

10 maart 2020
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
10 maart 2020

Een campus met tienduizenden studenten is op het eerste gezicht een chaotische plek. Verre van ideaal als je rust aan je hoofd wil. Daarom zocht HvanA-fotograaf Daniël Rommens voor onze beeldrubriek Gespot naar de meest #satisfying beelden, en die vond hij in symmetrie.

We beginnen op de Wibautstraat: ogenschijnlijk een plek waar alles kriskras door elkaar gaat, maar bekijk je de straat vanaf de middenberm, dan lijkt er toch wat orde te komen in de hectiek van het snelle verkeer.

Beeld: Daniël Rommens

Ok, niet symmetrisch genoeg voor je? Bekijk dezelfde straat dan eens, terwijl je je hoofd dicht tegen het Wibauthuis aan drukt. Zie de foto hieronder voor het resultaat.

Beeld: Daniël Rommens

Voor mensen die het wat vreemd vinden om hun hoofd tegen een raam te plakken, biedt de architectuur van de HvA-campus genoeg geordende harmonie. Ga eens helemaal naar boven in het Kohnstammhuis en kijk naar beneden in het trappenhuis. Daar tref je dit zeer bevredigende voorbeeld van draaisymmetrie.

Beeld: Daniël Rommens
Beeld: Daniël Rommens | De zitbankjes op het Kohnstammhof

Maar symmetrie vind je ook in heel alledaagse dingen. Als je er precies voor gaat staan is bijvoorbeeld een draaideur, drie keer per rotatie, precies gelijk aan beide zijden. En je kunt prullenbakken ook eens op een heel andere manier bekijken.

Beeld: Daniël Rommens
Beeld: Daniël Rommens
Beeld: Daniël Rommens | Symmetrie (en geluk) zit soms in heel kleine dingen.

Symmetrie zit soms ook in beweging. Een tegengestelde beweging in het geval hieronder. Dat heet dan weer puntsymmetrie.

Van welk symmetrisch beeld geniet jij intens? Op Instagram delen we jullie mooiste en meest onverwachte symmetrische beelden. Check onze story en stuur jouw foto of video in. En vergeet ons niet te volgen, zodat je onze beeldrubriek en alle andere verhalen niet mist.