UPDATE: ‘Kom je uit Noord-Brabant en heb je keelklachten? Kom dan niet naar HvA’

3 maart 2020
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
3 maart 2020

Kom je uit Noord-Brabant en heb je klachten zoals hoesten, verkoudheid of koorts, dan adviseert de HvA om niet naar college te komen. Dit schrijft de hogeschool op haar website naar aanleiding van de aangescherpte richtlijnen van het RIVM.

Dit bericht is aangepast op maandag 9 maart om 10.07 uur.

 

De HvA publiceerde zondag een bericht, waarin studenten en medewerkers met symptomen van het Coronavirus worden verzocht om niet naar de HvA te komen. ‘Ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn.’ De HvA vraagt om pas 24 uur nadat de klachten voorbij zijn weer naar school te gaan.

 

Mocht je afwezigheid gevolgen hebben voor tentamens, dan raadt de HvA aan om contact op te nemen met de examencommissie van jouw opleiding. In overleg met hen wordt dan een ander moment voor je tentamen ingepland.

Maak je je zorgen, of heb je vragen over het coronavirus in relatie tot je studie of werk op de HvA, dan kun je terecht op een speciale pagina op MijnHvA. Daar beantwoordt het crisisteam van de hogeschool een aantal veelgestelde vragen.

 

Zo meldt de HvA dat het onderwijs en de evenementen vooralsnog gewoon doorgaan, omdat er ‘volgens de autoriteiten geen aanleiding is om scholen preventief te sluiten’. Ter preventie heeft de HvA desinfecterende zeep besteld die verspreid zal worden over de verschillende locaties.

 

Studenten of medewerkers die kort geleden in besmet gebied zijn geweest en zich niet goed voelen, worden verzocht om zo snel mogelijk contact te zoeken met de huisarts. Daarnaast kunnen zij zich telefonisch of per mail bij hun opleiding of leidinggevende melden.

‘Geldt voor een gebied code rood of oranje, dan kan een reis niet doorgaan’

Als iemand van de HvA besmet raakt, dan neemt de HvA meteen contact op met de GGD. ‘Die bepaalt welke maatregelen getroffen moeten worden. Dat kan gevolgen hebben voor het onderwijs’, meldt de hogeschool. Wat dat precies inhoudt kan de HvA nu niet zeggen.

 

Buitenland
HvA’ers die activiteiten in het buitenland gepland hebben, wordt aangeraden om de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in te gaten te houden. ‘Geldt voor een gebied code rood of oranje, dan kan de reis (nu) niet doorgaan.’

 

Daarnaast is er het advies om überhaupt terughoudend te zijn met het plannen van werk- of studiereizen. Activiteiten op de HvA met gasten uit besmette gebieden zoals China of Noord-Italië kunnen volgens de hogeschool beter niet doorgaan.

 

Alle informatie van de HvA over het coronavirus vind je op deze pagina op MijnHvA. Mocht jouw vraag niet beantwoord worden, dan kun je ook mailen met coronainfo@hva.nl.