Twee nieuwe podcastseries over onderzoek gelanceerd op de HvA

12 november 2019
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
12 november 2019

Binnen een week zijn twee nieuwe podcasts gelanceerd op de HvA, en ze gaan allebei over onderzoek. Wij checken ze alvast voor je.

De KennisMakers, de nieuwe podcastserie van de afdeling Communicatie, gaat over praktijkgericht onderzoek. ‘We willen graag aan de buitenwereld laten zien welk onderzoek we op de HvA doen,’ zegt redacteur Pieter Hofmann.

 

De podcast wordt gepresenteerd door Paul Helbing, directeur van de afdeling communicatie. In de eerste aflevering praat hij met lector Entrepeneurship Ingrid Wakkee en ondernemer Yves Gijrath over ondernemerschap en vooral over wat je als ondernemer kunt doen als het fout gaat met je bedrijf.

Ook de andere HvA-gerelateerde podcast, Ondertussen bij de HvA houdt zich bezig met HvA-onderzoek. ‘Wij willen het verhaal van wetenschappers in zulke makkelijke taal uitleggen, dat je het ook zou kunnen navertellen aan iemand die je tegenkomt in de supermarkt,’ zegt Feline Benavides, die meewerkt aan de podcast. Op 5 november kwam de eerste aflevering met liefdesfilosoof Jan Drost uit.

De podcasts komen met het onderwerp ‘onderzoek’ behoorlijk met elkaar overeen. Toch is het volgens Benavides toeval dat de eerste afleveringen in dezelfde week verschenen. ‘Onze podcast is niet vanuit de HvA gemaakt, maar vanuit de afdeling Facility Services. We kozen deze week omdat die ons goed uitkwam.’

 

Kun je geen genoeg krijgen van podcasts? In onze HvanA-podcast praten we elke week door over het nieuws en de verhalen van de HvA-campus. Vorige week praatten we met Joey van der Bie, die meewerkte aan een app voor mensen met een visuele beperking. Abonneer je via iTunes of Spotify.