De Grote Dönertest – waar haal je het beste broodje in de buurt van de campus?

11 november 2019
Beeld:

Tim van den Broek

Geplaatst door
Tim van den Broek Heleen Gorris
Op
11 november 2019

Het is inmiddels een klassieke afsluiter voor een geslaagde stapavond of geestdodend college: het broodje döner kebab. HvanA ging op zoek naar de tent waar jij deze Turkse delicatesse het beste kan bestellen.

Studenten en een ongezond eetpatroon. Je noemt het vaak in één adem, en daar mag het broodje döner natuurlijk niet in ontbreken. Wie deze vette hap wil nuttigen in de buurt van de Amstelcampus kan de Eerste Oosterparkstraat niet over het hoofd zien, dus namen we de proef op de som en gingen langs bij vier snackbars die op steenworp afstand liggen van de Wibautstraat.

De test gaat over een broodje döner met lamsvlees en alles erop. Het cijfer is gebaseerd op het gemiddelde van presentatie en smaak samen. Hoe vers is het broodje? Is het vlees een beetje mals? Zit er veel saus in het broodje, of is-ie te droog? Klopt de vlees-groenteverhouding wel?

 

De kandidaten zijn: Eethuis Sinbad, Snackbar Toetje, Steakhouse Pizzeria Oost en AK Hicret. We kozen een terechte winnaar en, niet onbelangrijk, een absolute verliezer.

Beeld: Tim van den Broek | Pitabroodje met döner van Steakhouse Pizzeria Oost

#4 Steakhouse Pizzeria Oost

 

Cijfer: 4,2
Kost: €2,50 (klein pitabroodje)
Dit vinden we ervan: Dit is gewoon een klein, skeer pitabroodje van de Lidl.  De onderkant van het broodje is zeiknat en het valt van ellende uit elkaar. De saus is er los bij gegooid en dat is niet echt handig. De eerste hap smaakt naar zeepsop. Deze krijgt van ons een dikke vier.

Beeld: Tim van den Broek | Broodje döner bij Eethuis Sinbad

#3 Eethuis Sinbad

 

Cijfer: 6,1
Kost: €3,75
Dit vinden we ervan: Met bijna vier euro is dit het duurste broodje uit de test. De verhouding groente-vlees oogt prima, maar het ziet er wel droog uit. Dan voelen we aan het broodje. Dat lijkt een tikkeltje oud. De vulling smaakt prima, maar is niet heel bijzonder. Er mag nog best wat saus bij.

Beeld: Tim van den Broek | Broodje döner bij snackbar Toetje

#2 Snackbar Toetje

 

Cijfer: 7
Kost: €2,50
Dit vinden we ervan: Hij ziet er lekker en sappig uit. Wel is de sla daardoor een tikkeltje doorweekt. Het broodje is een beetje taai: je moet er echt goed doorheen bijten. De saus is lekker gemixt met het vlees en de verhouding van groente-vlees is top. Soms smaakt het vlees een beetje pezig, we twijfelen of er niet gewoon kip in zit. Toch smaakt smaakt-ie best lekker.

Beeld: Tim van den Broek | Broodje döner bij AK Hicret

#1 AK Hicret

 

Cijfer: 7,2
Kost: €3,- (middelgroot broodje)
Dit vinden we ervan: Het vlees krult prachtig uit het broodje. Maar waar is de sla? Het broodje is vers en lekker krokant. Niet gek, want dit broodje wordt verkocht in een klein bakkertje. De vulling is goed pittig en smaakt super. Wel jammer: de allerlaatste hap is alleen brood met sla.