Kies jij door deze oplossing straks de minor die het best bij jou past?

18 september 2019
Beeld:

Twitter

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
18 september 2019

Met meer dan tweehonderd minoren is het niet gek dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. De meeste studenten kiezen een minor binnen de eigen opleiding en kennen de opties op andere faculteiten nauwelijks. De winnende groep van de Design Challenge gaat je helpen kiezen. 

Mix docenten, studenten en medewerkers door elkaar en laat ze dertien uur broeden op ideeën om het onderwijs te verbeteren. Woensdag vond in het Kohnstammhuis voor het eerst de Design Challenge plaats: een initiatief van het HvA-programma Goed Georganiseerd Onderwijs.Een programma dat zich richt op het eenvoudiger maken van de werkwijzes en systemen binnen de HvA.

 

Na presentaties en workshops over probleemoplossend denken, werden zeven groepen uitgedaagd oplossingen te vinden voor typische HvA-problemen. Zoals de verwarring over welke informatie je op welk communicatiekanaal vindt. Of de onduidelijkheid onder studenten over de verschillende minoren. 

Beeld: HvA | De winnende groep, v.l.n.r.: Eva Gerritsen, Aybüke Özbek, Chaimae Zinati en Birgitta Seegers.

Drama

De groep van student Chaimae Zinati (Communication & Multimedia Design) beet zich vast in het laatste onderwerp. Samen met studenten Eva Gerritsen en Aybüke Özbek en stafmedewerkster Birgitta Seegers, bedacht ze meerdere oplossingen die studenten moeten helpen een weloverwogen keuze te maken.

 

Zoals het aanpassen van de webpagina met alle minoren. ‘Die is nu echt een drama’, vertelt Chaimae. ‘We willen de minoren beter categoriseren en video’s toevoegen waarin studenten vertellen wat ze in hun minor doen. Ook willen we hiervoor een soort studiekeuzecheck gaan ontwikkelen.’

 

Open dagen

De aanpak lijkt daarin op hoe de HvA open dagen organiseert. ‘Net als je studiekeuze is ook de richting die je met de minor kiest bepalend voor je toekomst’, aldus Chaimae.

 

Daarnaast wil de groep de huidige minorenmarkt uitbreiden naar een minorenweek. ‘Studenten raken overweldigd van de markt met zo veel verschillende minoren. Door ze te categoriseren over verschillende dagen willen we het overzichtelijker maken.’ 

 

De teamleden van de groep van Chaimae wonnen ieder vijfhonderd euro. Ook de tweede en derde groep kregen vrij te besteden geldprijzen van 100 en 50 euro. Goed Georganiseerd Onderwijs gaat het komende half jaar de winnaars helpen om hun ideëen in de praktijk te brengen.