Nu al blut? Hier eet jij als student de hele week voor een prikkie

26 augustus 2019
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
26 augustus 2019

Uit eten in Amsterdam lijkt vaak heel duur, maar als student scoor je overal korting. Van diep in Noord tot ver in Zuid: hier eet je de hele week voor een prikkie.

Heb je geen zin om te koken en wil je je vrienden eens meenemen naar een andere plek dan de (eigenlijk echt niet lekkere) vijfeuropizzeria’s rondom het Leidseplein? Hier kun je als student goedkoop terecht voor een avondmaaltje. Bij de volgende plekken krijg je studentenkorting, eet je een goedkope daghap of haal je een biertje voor bijna niets.

Maandag

De week begint bij Borrelbar (Zuid), waar je naast een biertje en een bitterbal ook een daghap eet voor €11,50. In Zuidoost doe je dit bij Jacob’s Kitchen. Daar is de dagelijkse maaltijd wel een eurootje duurder.

 

Na een rondje Dappermarkt eet je bij Visbar Beet (Oost) een portie fish & chips. Die kost daar op maandag en dinsdag namelijk maar een tientje. Mocht je echt krap bij kas zitten, dan schuif je aan bij Dwaze Zaken (Centrum). Op steenworp afstand van het Centraal Station eet je namelijk al voor €7 wat de pot die avond schaft.

Dinsdag

Op dinsdag eet je goedkoop bij De Peper (West), waar je tussen de €7 en €10 betaalt voor een hoofdgerecht. Een stukje verderop vind je Café Toussaint (West), met een daghap voor  €12,50.

Meer zin in fastfood en heb je nog een paar losse euro’s op zak? Dan moet je zeker even richting de Albert Cuyp. Bij Calle Ocho (De Pijp) is het op dinsdag namelijk Taco Tuesday en eet je taco’s voor €2,50 per stuk. Bij Buurtboerderij Ons Genoegen (West) in het Westerpark kun je ontspannen tussen de schaapjes en konijnen. Voor een koffie betaal je een euro en ook een pannenkoek eet je voor een paar centen. Grote trek? Om stipt half zeven staat er voor iets meer dan tien euro een tweegangendiner klaar. 

Woensdag

De prijs ligt ruim boven een tientje, maar dan krijg je er ook nog een avondje uit bij cadeau. Op woensdag kost een pizza bij De Pizzabakkers en een filmkaartje bij Kriterion (Centrum) namelijk €14,50. Geen behoefte aan een film? Bij Café Louis Davids (Zuid) eet je een pizza of bord pasta voor een tientje. Of de daghap bij Stoop (Oost) van tien euro. 


Zin in een gezellige avond met je buren? Eet dan eens bij een buurtcentrum. Bijvoorbeeld bij Buurthuis De Meeuw (Noord) of Zaal 100 (West), waar je een driegangenmenu voor respectievelijk €5 en €9 eet. Na afloop doe je gezellig met je tafelgenoten de afwas.

Donderdag

Ook op donderdag zijn er goedkope deals voor een avondje bioscoop. Voor €19,95 schuif je aan bij Theater De Omval (Diemen) voor een film en diner. Aan de andere kant van de stad eet je bij het hippe Skatecafé (Noord) de weekhap voor een tientje. 


Mis je de met jus overladen gehaktballen en korrelige andijviestamppot die je ouders voor je maken? Ga dan langs bij het Hollandse eethuis Hap-Hmm (West). Voor ongeveer €10 eet je er de dagelijkse stamppot. Eet wel vroeg, want om 21 uur sluit het restaurant. Om de hoek bij het Amsterdamse Bos vind je Café Anno 1890 (Zuid), waar de daghap €11 kost.

Vrijdag

Piek jij vroeg op vrijdagmiddag? Dan is de pasta bij De Balie (Centrum) iets voor jou. Deze kost tien euro, mits je voor 18 uur bestelt. Dan heb je nog tijd genoeg om je bord leeg te eten voordat je een lezing bezoekt in het debatcentrum, of doorzakt in een van de cafés rondom het Leidseplein. Meer zin in een sportieve avond? Dan kun je langs bij Klimmuur Centraal (Centrum). Een avond langs een muur klimmen maakt hongerig, en daarom schuif je gemakkelijk aan voor de daghap (€7,50). 


De Albert Cuypmarkt zit vol studentikoze pareltjes: ook bij Bazar (De Pijp) scoor je goedgeprijsd eten. Voor de daghap in dit Midden-Oosterse restaurant betaal je iets minder dan negen euro. Bij Oma Ietje (Zuidoost) eet je dagelijks voor minder dan een tientje. Het krijtbord bij de uitgang van metrostation Bullewijk wijst je de weg.

Weekend

In het weekend is het tijd voor een vette hap. Bij Kebec (Noord) op de NDSM-werf eet je pizza’s voor ongeveer €7,50. Zin in stevigere kost? Ga dan naar Café De blauwe pan (Centrum) voor een huisgemaakte stamppot (€10,90). Bij Caffe Milo (Oost) is niet alleen het eten, maar vooral het bier goedkoop. Een pilsje kost voor studenten maar €1,95 en een glas wijn  €2,80. De bijbehorende daghap is iets minder dan een tientje. 


In het weekend kun je een avondmaaltijd natuurlijk ook prima combineren met een feestje, bijvoorbeeld bij Café DS (West), dat naast technohemel De School ligt. De daghap, die altijd vegetarisch is, kost €10. Dan heb je een goede bodem gelegd voor de lange avond die je nog voor de boeg hebt.

In onderstaande kaart vind je een compleet overzicht van alle restaurants die studentenmaaltijden aanbieden in Amsterdam. Weet je zelf nog verborgen pareltjes? Laat een reactie achter!

HvanA maakt deze week allerlei verhalen over de introductieweek op de HvA, én we staan met een mobiele studio op de HvA Experience op donderdag 29 augustus. Wil je alles weten over de introductie? Klik dan hier. (Deze berichten worden in de loop van de week aangevuld.)