Nieuw in de stad? Hier eet je de hele week voor een prikkie

6 september 2021
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
6 september 2021

Uit eten in Amsterdam hoeft echt niet duur te zijn, want als student krijg je op veel plekken korting. Van diep in Noord tot ver in Zuid: dit zijn de beste plekken om voor een habbekrats een maaltijd te scoren.

Studeer jij net aan de HvA en wil je je nieuwe vrienden iets meer bieden dan de vijfeuropizzeria’s rondom het Leidseplein? Hier kun je als student terecht voor een goedkoop avondmaaltje. Bij de volgende plekken krijg je studentenkorting, eet je een goedkope daghap of haal je een biertje voor bijna niets.

 

Maandag

De daghap bij Café Anno 1890 (Zuid), dat tegen Amstelveen aan ligt, is er iedere dag een deal van 11 euro. Bij Café Nassau (West) eet je op maandagen een hamburger of vegaburger met friet voor een tientje.

 

Mocht je echt krap bij kas zitten, dan schuif je aan bij Dwaze Zaken (Centrum). Op steenworp afstand van het Centraal Station eet je namelijk al voor 7 euro wat de pot die avond schaft. Ook Café Graaf Leopold (West) biedt iedere maandag een maaltijd aan: van een gyrosschotel tot saté, altijd voor tien euro.

Dinsdag

Bij Bar Mick (Centrum) eet je iedere dag een burger voor net iets minder dan 11 euro. Toegegeven: Café Kuijper (Oost) heeft geen officiële daghap: maar de nacho’s zijn er groter dan je ze ooit hebt gezien. Ze komen in drie maten en de Large kost net geen vijftien euro. Daar heb je met zeker vier man een avondmaaltijd aan.

 

Heb je nog een paar losse euro’s op zak? Dan moet je zeker even richting de Albert Cuypmarkt. Bij Calle Ocho (Zuid) is het op dinsdag namelijk Taco Tuesday en eet je taco’s voor drie euro per stuk.

Woensdag

De prijs ligt ruim boven een tientje, maar dan krijg je er ook nog een avondje uit bij cadeau. Op woensdag kost een pizza bij De Pizzabakkers en een filmkaartje bij Kriterion (Centrum) namelijk 14 euro 50. Zin in een gezellige avond met je buren? Eet dan eens bij een buurtcentrum. Bijvoorbeeld bij Buurthuis De Meeuw (Noord) of Zaal 100 (West), waar je een driegangenmenu voor respectievelijk 5 en 9 euro eet. Na afloop doe je gezellig met je tafelgenoten de afwas.

 

Woensdag is kipdag bij Jacob’s Kitchen in Diemen. Voor 11 euro scoor je er een maaltijd met een halve kip. Bij Buurtboerderij Ons Genoegen (West) in het Westerpark kun je ontspannen tussen de schaapjes en konijnen. Voor een koffie betaal je een euro en ook een pannenkoek eet je voor een paar centen. Grote trek? Om stipt half zeven staat er voor 13 euro 50 een tweegangendiner klaar. Woensdag betekent gehaktdag bij Café de Walvis (Centrum). Een hamburger met friet kost er dan een tientje.

Donderdag

Ook op donderdag zijn er goedkope deals voor een avondje bioscoop. Voor 19,95 schuif je aan bij Theater De Omval (Diemen) voor een film en diner.


Mis je de met jus overladen gehaktballen en korrelige andijviestamppot die je ouders voor je maken? Ga dan langs bij het Hollandse eethuis Hap-Hmm (West). Voor ongeveer 10 euro eet je er de dagelijkse stamppot. Eet wel vroeg, want om 21 uur sluit het restaurant.

Vrijdag

Eetcafé van de Kook (Zuid) is alleen op vrijdag geopend. Je betaalt er 12 euro 50, en krijgt er een driegangenmenu voor terug. De gerechten in de keuken worden gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Zin in een sportieve avond? Dan kun je langs bij Klimmuur Centraal (Centrum). Een avond langs een muur klimmen maakt hongerig, en daarom schuif je gemakkelijk aan voor de daghap (7 euro 50).


Bij Oma Ietje (Zuidoost) eet je dagelijks voor minder dan een tientje. Het krijtbord bij de uitgang van metrostation Bullewijk wijst je de weg.

Weekend

In het weekend is het tijd voor een vette hap. Bij Kebec (Noord) op de NDSM-werf eet je pizza’s voor ongeveer 7 euro 50. Zin in stevigere kost? Ga dan naar Café De Blauwe Pan (Centrum) voor een huisgemaakte stamppot (11 euro 90). Bij Caffe Milo (Oost) is niet alleen het eten, maar vooral het bier goedkoop. Een pilsje kost voor studenten maar 1 euro 95 en een glas wijn 2 euro 80. De bijbehorende daghap is iets minder dan een tientje.