In beeld: Amfi-studenten maken statement tegen de consumptiemaatschappij

20 juni 2019
Beeld:

Sophia Mulder

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
20 juni 2019

‘Plastic is not fantastic,’ zeggen de studenten van Amfi die dit semester het modemerk Individuals runnen. Met hun kledinglijn, modeshow en een speciale boodschappentas willen ze overmatig gebruik van plastic tegengaan.

Woensdag organiseerden de studenten van Individuals de gebruikelijke modeshow aan het eind van het semester. De 26e generatie ontwerpers werkte samen met Jumbo om onder andere een boodschappentas te ontwerpen die naar eigen zeggen niet alleen de plastic tas, maar ook andere plastic verpakking overbodig moet maken.

 

Daarnaast ontwierpen de studenten, zoals gewoonlijk, een opvallende kledinglijn. ‘Ieder kledingstuk is een reactie op een scenario en we willen met deze collectie een weerspiegeling geven van de veranderingen die zullen plaatsvinden in de toekomst,’ laten de ontwerpers weten.

Videoproductie: Thuy Nga Phan

Beeld: Sophia Mulder | Een van de kledingstukken uit de collectie
Beeld: Carly Wollaert | De modeshow in Mediamatic, waar boodschappen en consumptie centraal stonden
Beeld: Carly Wollaert | De outfits die de studenten maakten verwijzen naar verschillende problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering.
Beeld: Carly Wollaert | Studenten presenteren een ontwerp voor een plasticvrije boodschappentas aan opdrachtgever Jumbo.