Verhuizen naar een nieuwe werkplek: wat neem je in elk geval mee?

5 juni 2019
Beeld:

Heleen Gorris

Geplaatst door
Heleen Gorris
Op
5 juni 2019

Eén verhuisdoos per medewerker. Die mogen de bewoners van de Fraijlemaborg vullen met spullen die zij na de verbouwing op hun afdeling terug willen zien. Wat moet er absoluut mee?

De Fraijlemaborg gaat op de schop. Tot 2021 zal het hele gebouw veranderd worden, om meer studenten te kunnen huisvesten. Als eerste zijn de derde en vierde verdieping aan de beurt, waar de Amsterdam School of International Business huist (Amsib). Welke kantoorobjecten zijn voor de medewerkers speciaal?

Beeld: Heleen Gorris | Matthew en zijn dartbord

Minidartbord (Matthew Hall, junior onderzoeker)

‘Ik vond dit dartbord recentelijk onder een hoop kleren in mijn kledingkast. Waar het vandaan komt? Geen idee eigenlijk. Ik heb dit minidartbord al best lang, maar het staat pas sinds kort op mijn bureau op de Fraijlemaborg.’

 

‘Pijltjes gooien werkt goed op stressvolle momenten. En ik kan sowieso niet lang stilzitten. Dus ik sta regelmatig even op van mijn bureau, en van een paar meter afstand gooi ik de pijltjes op het bord. Ik probeer mijn collega die achter het bord zit niet te raken.’

Beeld: Heleen Gorris | Jessica Krijnen met het Chinese schilderij

Chinees kunstwerk (Jessica Krijnen, Docent Amsib)

‘Als dank voor het geven van Nederlandse les en de gezelligheid kreeg ik tien jaar geleden van een Chinese student dit kunstwerk. Nee, ik ben niet omgekocht voor een hoog cijfer. Het is een soort schilderij op een rol, met daaronder Chinese tekens.’

 

‘De student beweerde dat zijn moeder in China een beroemd kunstenares was en dit schilderij heeft gemaakt. Ik vond het niet mooi genoeg om het thuis op te hangen, maar laten verstoffen in een kelder is ook zo zonde. Ik ga dit zeker in mijn verhuisdoos doen, maar of het terug mag komen na de verbouwing weet ik niet. Anders hang ik het in de werkkamer van mijn man in ons huis.’

Beeld: Heleen Gorris | De Dubaise thermoskan van Janke-Neeltje Schutter

Thermoskan uit Dubai (Janke-Neeltje Schutter, instroommanager)

‘Mijn jongste broer werkt in de olieindustrie in Dubai, en heeft mij deze glimmende thermoskan cadeau gedaan. Ik vond hem te lelijk voor thuis, dus vandaar dat-ie op het kantoor is beland.’

 

‘Iedereen vindt hem afschuwelijk omdat-ie zo glimt, maar hij werkt echt hartstikke goed. Hiervoor zat ik met een mannelijke collega in een kamer, en ik noemde hem voor de grap altijd mijn tea boy. Zo noemen ze in Dubai de Indiërs die vaak thee en koekjes rondbrengen op kantoor. Lelijk of niet, deze thermoskan gaat zeker weten terugkomen op de nieuwe afdeling.’

Beeld: Heleen Gorris | Micha Keijer met de scheidingswand

Scheidingswand met panda’s (Micha Keijer, docent)

‘Het is niet dat ik mijn collega tegenover me niet wil zien, maar een beetje privacy is wel lekker. Toen ik deze hele kleine scheidingswand met panda’s kado kreeg van een Chinese student heb ik hem op mijn bureau gezet.’

 

‘Ik ben naar de Chinese stad Shenzhou geweest, om daar een vak te geven. Daar kwam ik erachter dat deze scheidingswanden ook in het heel groot bestaan, en worden gebruikt als roomdivider. Nu maken we hier grappen dat we die grote variant ook wel kunnen gebruiken. Na de verbouwing bestaat alles hier uit grote open ruimtes. Niemand staat daar echt om te springen, dus zo’n wand zou ideaal zijn.’

 

Heleen Gorris | Hris Ralchev met zijn verjaardagskado’s

Gin-tonicmok (Hris Ralchev, international marketing onderzoeker)

‘Mijn verjaardag is op 25 december, eerste kerstdag dus. Mijn collega’s gaven me deze mok en dit schilderij, met afdrukken van mijn hoofd en een kerstmuts. Ze hebben er ook ‘‘Merry Hristmas’’ op gezet, als lollig bedoeld woordgrapje met mijn naam. Ik werd afgelopen jaar vijfentwintig. Dit klinkt heel zielig, maar het is het enige cadeau dat ik heb gekregen voor mijn verjaardag dit jaar.’

 

‘Als je goed kijkt zie je kleine flesjes gin op de mok gedrukt staan. Ik reis voor mijn werk de hele wereld over, en als ik in het buitenland ben drink ik altijd gin-tonic. Het liefst bij iedere maaltijd.’