Avondje old school tv-kijken: Grijp je popcorn en check deze HvA-docu’s

25 april 2019
Beeld:

Sreenshot van de documentaire ‘De eco-nomaden van Amsterdam (Green Tribe)’

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
25 april 2019

Weekje wachten op Game of Thrones? Schakel dan tussen 28 april en 5 mei over naar tv-zender NH Media. Documentairemakers van de HvA bieden daar een mooi alternatief. Check de trailers van minorstudenten Video & TV voor de perfecte avond voor de buis.

De Braziliaanse Piraat

Ondanks dat de Braziliaanse Tom al acht jaar niet aan de bak komt als acteur en heimwee heeft naar zijn geboorteland, blijft hij zijn grote droom najagen. Intussen staat hij als Jack Sparrow met zijn eigen act op de Dam. Een documentaire van Nick van Halm, Lindy Hofstra, Melissa de Bois en Jip Sol.

 

NH Media toont de productie op 2 mei om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur. In de daaropvolgende nacht en (een deel van de) dag wordt de documentaire herhaald.  

Club Kid

Als Club Kid leef je vooral in de nacht en draag je op elk feest een andere innovatieve outfit. Twan is 24/7 bezig met dit fenomeen. Maar wat is een Club Kid eigenlijk? En wat is het verschil tussen een Club Kid en een dragqueen? Een documentaire van Gabrielle Claushuis, Ghislaine Hogers en Karin van Leijen. 

 

NH Media toont de productie op 5 mei om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur. In de daaropvolgende nacht en (een deel van de) dag wordt de documentaire herhaald.  

De eco-nomaden van Amsterdam (Green Tribe)

Als nomade is je verblijfplaats altijd onzeker en moet je verhuizen, ook als het hartje winter is. Hoe is het om zo te leven en waarom kiezen zij voor een zwervend bestaan? Een documentaire van Rianne Brinckman, Christina Ustimenko en Buddy Vos. 

 

NH Media toont de productie op 30 april om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur. In de daaropvolgende nacht en (een deel van de) dag wordt de documentaire herhaald.  

Supergranny

Ina Koolhaas Revers is 71 jaar oud en is net even anders dan andere oma’s. Ze is wereldkampioen powerlifter en tilt met gemak 120 kilo. Het maakt haar een sterke vrouw op fysiek gebied, maar is zij mentaal net zo sterk? Een documentaire van Lolithe Bogaers, Simone Mulder, Fabiola Eekhout en Sophie Huisman. 

 

NH Media toont de productie op 1 mei om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur. In de daaropvolgende nacht en (een deel van de) dag wordt de documentaire herhaald.  

Gestampte muisjes

Bart Huisman is dertig jaar en weet al heel lang dat hij geen kinderwens heeft. Hij wil zijn keuze definitief maken met een sterilisatie. Kan hij daar een arts voor vinden? En wat heeft deze ingrijpende beslissing voor invloed op zijn leven en zijn omgeving? Een documentaire van Laura Nijenhuis, Robin Mohan, Suze van Hasselt. 

 

NH Media toont de productie op 29 april om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur. In de daaropvolgende nacht en (een deel van de) dag wordt de documentaire herhaald.  

Net als jij 

De 22-jarige Sofie lijkt op het eerste gezicht een jonge meid met een vrolijke hond. Maar ‘Jamie’ is niet zomaar een huisdier. Hij is haar hulphond. Door een verleden waarin seksueel misbruik, anorexia en opnames een rol speelden, ontwikkelde Sofie een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Met Jamie aan haar zijde kan ze weer een redelijk normaal leven leiden. Hoe ziet Sofie haar toekomst? En wat is daarvoor nodig? Een documentaire van Ilja Bosch, Wendy Boele en Britt Raaijmaakers. 

 

NH Media toont de productie op 4 mei om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur. In de daaropvolgende nacht en (een deel van de) dag wordt de documentaire herhaald.  

Fuck de geraniums

Zijn eenzame ouderen een maatschappelijk probleem? Niet voor Nienke Algra uit Amsterdam Noord. Met het project ‘Sweet 70’ zet ze zeventigplussers weer in hun kracht. Belooft dit initiatief haar ook de titel Amsterdammer van het jaar 2018? Een documentaire van Deveny Arendse, Bente van Broekhoven en Maarten-Jent Vugts. 

 

NH Media toont de productie op 28 april om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur. In de daaropvolgende nacht en (een deel van de) dag wordt de documentaire herhaald.  

Francien. Hoe sexting je leven kan breken en maken.

Op 15-jarige leeftijd maakte Francien dé foto die haar leven veranderde. De foto toonde haar blote borsten en ging via MSN en e-mails de hele school door. Het was een vreselijke periode. Ze schreef haar ervaring op in het boek ‘Francien laat je tieten nog eens zien’. Bijna twintig jaar later helpt ze vrouwen die slachtoffer zijn van sexting en kijkt ze terug op deze tijd. Een documentaire van Clarence Haakmat, Marc Edel, Danique Visser en Yvette van der Molen.

 

NH Media toont de productie op 3 mei om 18.10 uur, 20.10 uur en 22.10 uur. In de daaropvolgende nacht en (een deel van de) dag wordt de documentaire herhaald.