In beeld: zo zagen HvA'ers Sven verliezen op de 10 kilometer

16 februari 2018
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
16 februari 2018

Heb jij deze week netjes in de collegebanken gezeten, of keek je stiekem toch naar de schaatsers op de Olympische Spelen in Pyeongchang?

Kauwend op een lauw geworden tosti bij Café Fest of met samengeknepen billen op een plastic stoeltje in de kantine van het Dr. Meurerhuis. Zo betrapten wij behoorlijk wat HvA'ers tijdens de race van Sven Kramer op de Olympic Oval in Pyeongchang.

‘Je hebt het best goed gedaan Sven,’ roept een van de sportieve studenten van de Faculteit Bewegen, Sport en Voeding richting het tv-scherm in het Dr. Meurerhuis. Om later toe te voegen: ‘Je hebt het goed verneukt.’ (Wij dachten even dat we Bert Maalderink hoorden...)

Beeld: Beeld: Mina Etemad
Beeld: Beeld: Screenshot van Twitter

Lesgeven kan altijd nog, moet een docent gedacht hebben. In dit lokaal in het Wibauthuis ging de Powerpoint even aan de kant voor Sven.

Beeld: Beeld: Daniël Rommens

In Café Fest op de Amstelcampus worden de Olympische Spelen al de hele week op groot scherm getoond. Al halverwege de race werd duidelijk dat Kramer niet zou gaan winnen, dus verschoof de aandacht van de aanwezige studenten weer naar hun pitchers bier (of limonade). Gelukkig waren er deze week genoeg andere gouden plakken te vieren.