Wie is jouw docent van het jaar?

12 februari 2018
Beeld:

Daniël Rommens | Youssef El Bouhassani won in 2017 de Docent van het Jaar Verkiezing

Geplaatst door
Floor Hoogeboom
Op
12 februari 2018

Deze week kun je stemmen op je favoriete docent tijdens de Docent van het Jaar Verkiezing 2018. De Asva Studentenunie organiseert deze verkiezing dit jaar voor de negende keer, samen met de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR).

Je kunt op deze website en op verschillende locaties op de HvA op jouw favoriete docent stemmen. De populairste docent van jouw faculteit wint de facultaire verkiezing. 

‘Hij gaf duidelijke praktijkvoorbeelden en vertelde mooie verhalen’

De winnaars van de zeven faculteiten worden op 5 maart bekend gemaakt. Zij worden vervolgens in hun klas door een jury bezocht, die bestaat uit studenten van alle faculteiten. Op 12 april wordt door die jury de Docent van het Jaar 2018 van de hele HvA uitgeroepen. Hij of zij krijgt een geldprijs van 2000 euro om te besteden aan onderwijs.

Asva Studentenunie vindt goed onderwijs belangrijk en wil inspirerende docenten in het zonnetje te zetten. Fiere Bonnerman (24, bedrijfskunde-mer) is vicevoorzitter van de vakbond. Hij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk inspirerende docenten zijn. ‘In mijn eerste studiejaar was ik niet echt gemotiveerd, maar een van mijn docenten heeft mijn houding veranderd. Hij gaf duidelijke praktijkvoorbeelden en vertelde mooie verhalen, hierdoor had ik zin om naar college te gaan.’

 

Vorig jaar zijn bijna 5000 stemmen uitgebracht, in 2016 waren dit er 5700. De Docent van het Jaar 2017, Youssef El Bouhassani, is onlangs door de HvA voorgedragen als kandidaat voor de landelijke Docent van het Jaar-verkiezing.

 

Stemmen kan de hele week via deze website en op de locaties van de hogeschool.