Craving naar verse koffie of rustige studieplek? Deze interactieve kaart helpt

14 februari 2019
Beeld:

Pixabay/Coffee Geek

Geplaatst door
Heleen Gorris
Op
14 februari 2019

Heb je snel een toilet nodig, moet je op het laatste moment de tekst voor je presentatie nog printen of ben je op zoek naar stilte? Met de nieuwe interactieve kaart van de HvA weet je in één oogopslag waar je moet zijn.

Toiletten, printers, coffeecorners, lege studieplekken en live de drukte per verdieping bekijken. De Mapiq van de HvA geeft je informatie over de faciliteiten van het Benno Premselahuis, Theo Thijssenhuis, Dr Meurerhuis, Fraijlemaborg, Kohnstammhuis, Muller Lulofshuis, Nicolaes Tulphuis en Wibauthuis.

Beeld: Beeld: HvA | De kaart toont waar het druk en rustig is in de gebouwen

Wifiverbindingen

De drukte op verschillende plekken in de gebouwen is te meten via het aantal actieve wifiverbindingen in een bepaalde ruimte. Aan de hand van die verbindingen verschijnt op de interactieve kaart een kleur, van rood (erg druk) tot lichtblauw (rustig).

‘Uit de Nationale Studentenenquête (NSE) kwam naar voren dat studenten vinden dat de informatievoorziening op de HvA slecht is. vandaar dat deze kaart is ontwikkeld,’ zegt CMR-voorzitter Mark van der Horst. ‘Met de kaart willen we zorgen dat studenten en medewerkers makkelijk de weg in de gebouwen kunnen vinden en kunnen zien waar ruimte is om samen te komen of rustig te studeren.’

‘Deze kaart is gemaakt omdat studenten de informatievoorziening op de HvA slecht vinden’

Toekomst

In de toekomst moet het via Mapiq ook mogelijk zijn om werkruimtes en kamers te reserveren, om bijvoorbeeld samen aan een opdracht te werken of de voortgang van je scriptie te bespreken.

 

Wil je de interactieve kaart van jouw gebouw zien? Klik dan hier.