Je mag weer stemmen! Wie is volgens jou de beste docent van het jaar?

12 februari 2019
Beeld:

Daniël Rommens | Aad Sinke was Docent van het Jaar in 2018.

Geplaatst door
Emmeke Bos
Op
12 februari 2019

Moet je altijd lachen om haar grapjes? Staat hij altijd voor je klaar? Dit jaar is alweer de tiende verkiezing voor Docent van het Jaar op de HvA. Op wie stem jij?

Ze helpen je bij je verslagen, geven fantastisch college of vragen altijd hoe het met je gaat. Heb jij ook zo’n topdocent? Maak hem of haar dan extra blij door te stemmen voor de ‘Docent van het Jaar’-verkiezing, georganiseerd door Asva StudentenunieDit is een studentenvakbond voor alle Amsterdamse studenten. en de HvA.

 

‘Als ik naar de les ga, weet ik dat ik altijd wat ga opsteken’, vertelt een van de studenten die komt stemmen bij de ‘Docent van het Jaar’-stand. Daar staat Lisa de Lange, bestuurslid van Asva en bestuurskundestudent aan de HvA, samen met twee andere studenten. Ze sporen HvA’ers aan om te stemmen en dat doen ze onder andere door chocoladerepen uit te delen.

Beeld: Emmeke Bos | Hier kun je stemmen voor jouw docent. V.l.n.r.: Kaylee Heijnis, Fadime Kutlu en Lisa de Lange

De docent met de meeste stemmen wint. Is dat niet een beetje oneerlijk voor docenten van kleine faculteiten? ‘Nee hoor’, zegt Lisa. ‘Er zit een formule achter. Als docent van een kleine opleiding hoef je minder stemmen te krijgen.’ Zo kan iedereen winnen.

‘Als docent van een kleine opleiding hoef je minder stemmen te krijgen’

De redenen waarom studenten nou juist op die ene docent stemmen, verschillen enorm, vertelt Kaylee Heijnis (Creative Business), een van de andere studenten die de stand bemant. Soms zijn de lessen heel fijn, geven ze goede uitleg of staan ze juist persoonlijk voor je klaar. Zelf heeft ze ook al gestemd: op haar studieloopbaanbeleider.  

Beeld: Beeld: Emmeke Bos | Een goede reden om langs de stand te lopen

Stemmen

De stand staat dinsdag bij de Leeuwenburg, woensdag bij de Fraijlemaborg, donderdag bij het Nicolaas Tulphuis en vrijdag sluiten ze af bij het Dr. Meurerhuis – steeds in de centrale ruimte tussen 11 en 14 uur. En als je vandaag in het Wibautshuis was, heb je ze misschien al gespot.

 

Geen zin om naar de stand toe te gaan? Online stemmen kan ook. Doe dat wel uiterlijk 15 februari. Dan worden de stemmen geteld en bekend gemaakt wie de beste docent van elke faculteit is.

 

Daarna komt er nog een juryronde. Studenten van verschillende faculteiten gaan bij de faculteitswinnaars langs om te zien er nou echt het allerbeste is van de hele HvA. Wie dat wordt, hoor je op 11 april bij de Onderwijsconferentie.

Landelijke verkiezing

En daar houdt het nog niet op. Wie dit jaar op de HvA wint, doet het jaar daarna mee met de landelijke verkiezing. In 2018 is die gewonnen door Youssef El Bouhassani. Hij mocht zichzelf een jaar lang de allerbeste hbo-docent van Nederland noemen.