Deze Engelse termen van de HvA lijken ons echt niet nodig

8 februari 2019
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Emmeke Bos
Op
8 februari 2019

Deze hele week ging het op HvanA over studenten en taal. Maar hoe doet de HvA het eigenlijk? Als studenten beter Nederlands moeten schrijven, waarom gebruikt de HvA dan zoveel Engels?

Creating tomorrow, dat is de HvA. Dat doen we in teams van professionals. Met praktijkcases, incompany trajecten, associate degrees en Research Awards voor het beste urban onderzoek.

 

En problemen zat in Amsterdam. Neem bijvoorbeeld de foodsector. In 2025 willen foodbedrijven een license-to-operate hebben en daar moet natuurlijk wel een Roadmap Logistiek Agri-food voor komen. Duh.

Beeld: Pexels | Waar moet het heen met die foodsector, jongens?

En hoe leer je zelf de weg vinden in deze Engelse mengelmoes? Door te studeren natuurlijk!

 

Aviation is iets met vliegtuigen, bij Built Environment en Engineering leer je dingen bouwen, waar je dan bij Communication & Multimedia Design of Creative Business lekker over kan communiceren. Zin in iets anders? Misschien is Finance & Control iets voor jou, of een master Social work. En wees niet bang: al deze tracks zijn gewoon in het Nederlands.

 

Naast studeren is er natuurlijk nog genoeg te doen. Voor de deur ligt de Knowledge Mile, een living lab en bedrijveninvesteringzone in hartje Amsterdam. Meer zien van de stad? Ga dan mee naar het festival WeMakeThe.City 2019 (waar om onverklaarbare reden een punt in staat).

Liever binnen blijven? Op donderdag kun je naar Movies that Matter in debatcentrum Floor en om de dinsdag is er een entrepreneurship lunch bij Amsterdam Venture Studios. Of daag jezelf uit met een cursus Activity card sort.

 

Afgestudeerd? Join dan de Alumni Community. Of ga werken bij de HvA, als Facility manager of zoiets.

Beeld: Pexels | Lekker Nederlands

Hoe zouden wij dit dan noemen?

Nou, gewoon. Op een hogeschool doe je een opleiding, loop je stage of onderzoek je een probleem. Van de voedselsector, bijvoorbeeld. En je studeert er werktuigbouwkunde, communicatie of financiën. 

 

En als je tijd over hebt, loop dan door de kenniskilometer, doe mee aan het festival ‘Wij maken de stad’, bekijk een indrukwekkende film, of lunch mee met ondernemers. En dat kan best onder het motto ‘HvA, werken aan de toekomst’.