Run je een eigen bedrijf? Meld je dan bij het HvA-register voor ondernemers

23 november 2018
Beeld:

Privéarchief Murat Durcan | Student en ondernemer Murat Durcan (archief)

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
23 november 2018

Heb je naast je studie een eigen bedrijf? Dan kun je je vandaag inschrijven in het ondernemersregister van de HvA. Zo kun je op de hoogte blijven van extra ondersteuning om je bedrijf en je studie te combineren.

Zo zijn er mogelijkheden om stage te lopen in je eigen bedrijf, kun je hulp krijgen bij het afstuderen of bij het ontwikkelen van je bedrijf en is er mogelijk toegang tot financiering voor je onderneming.

‘Het gaat echt om ondernemers die op topniveau presteren’

Kom je tijdens je studie in de knoop met activiteiten voor je bedrijf en bijvoorbeeld een tentamenweek, dan kun je aanspraak maken op de speciale ondernemersregeling van de HvA. Er kan dan gekeken worden naar de mogelijkheid om je tentamen op een ander moment te doen, maar in sommige gevallen kun je zelfs delen van je studie voltooien in je eigen bedrijf.

 

‘Het lijkt op de topsportersregeling die we al een tijdje kennen,’ zei lector Ondernemerschap Ingrid Wakkee eerder dit jaar in onze wekelijkse podcast. ‘Het gaat echt om ondernemers in een buitenklasse, die op topniveau presteren.’ Er wordt per geval bekeken of je als student in aanmerking komt voor de extra ondersteuning.

 

(Luister hieronder de hele podcast over ondernemerschap. De tekst loopt door onder de player.)

Murat Durcan (24, Commerciële Economie) runt maar liefst drie bedrijven naast zijn studie. Hij had wel baat gehad bij zo’n regeling, vertelde hij dit voorjaar in een interview op HvanA. ‘Gelukkig houden ze er op de minor ondernemerschap wel rekening mee, maar niet alle HvA-docenten zijn flexibel.’

 

Voor Murat komt de regeling te laat, want zijn studie is al bijna klaar. ‘Ik hoop gewoon dat ik snel mijn papiertje haal. Ik kan niet wachten om me vol op het ondernemen te storten,’ zegt hij.

 

Vandaag is het programma Ondernemerschap aanwezig op drie locaties van de HvA. Check hier op welke tijden en waar je je kunt inschrijven in het ondernemersregister. Mocht je dat liever doen vanuit de board room van je eigen bedrijf, dan kan het ook online.