Jakoba Mulderhuis blijft dicht, HvA streeft naar heropening in augustus

10 juli 2024
Beeld:

HvanA | Het Jakoba Mulderhuis is afgezet met hekken

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
10 juli 2024

Het Jakoba Mulderhuis (JMH) blijft voorlopig gesloten. Op woensdag 10 juli werd het gebouw ontruimd nadat een gevelplaat loskwam en op de stoep belandde. Omdat nog niet duidelijk is of het gebouw weer veilig open kan, besluit de HvA het pand voorlopig dicht te houden.

Dit bericht is voor het laatst aangevuld op zaterdag 13 juli om 10:30 uur.

 

De gevelplaat die van het gebouw afviel, heeft geen schade of gewonden veroorzaakt. Op dit moment is het gebouw afgezet met hekken en doet de inspectie verder onderzoek. 

 

Om de inspectie de tijd te geven en geen onnodig risico te lopen, heeft de HvA besloten om het JMH voorlopig dicht te houden. 

 

‘Het onderzoek dat moet uitwijzen wat de oorzaak is en welke maatregelen nodig zijn, duurt langer dan verwacht. Het risico is te groot om het gebouw en de omgeving eerder vrij te geven’, meldt de communicatieafdeling van de HvA in een persbericht.  

 

Opnieuw losse gevel

Het is een gek gezicht aan de Wibautstraat, nu voor de tweede keer in een paar maanden een gebouw is afgezet met hekken. Eerder werd het Wibauthuis al omheind en met steigers ingepakt nadat bleek dat de gevels aan het pand los zaten. Bij het Jakoba Mulderhuis gaat het dus opnieuw om een losse gevel.

 

Of het ook om hetzelfde soort probleem gaat en er ook steigers moeten worden geplaatst, is volgens een woordvoerder van de HvA nu nog niet te zeggen. ‘Daar kunnen we nu nog geen conclusies aan verbinden. Gelukkig gebeurt het kort op de zomervakantie en waren er niet zo veel studenten in het pand.’  

 

Medewerkers en studenten die nog voor het zomerreces in het pand moeten zijn, worden daarover door hun faculteit geïnformeerd. Wie nog spullen in het gebouw heeft liggen kan deze maandag 15 juli tussen 9:00 en 12:00 uur ophalen, door zich te melden bij de receptie van het Kohnstammhuis. 

Beeld: HvanA | De inspectie doet onderzoek naar de losgekomen gevelplaat aan de bovenkant van het gebouw