Nieuwtje: HvA-student aan het roer bij studentenbond Asva

13 juni 2024
Beeld:

Asva Studentenvakbond | Het nieuwe bestuur van Asva Studentenvakbond: Ide Hiemstra, Teun Otte, Emma van Elburg, Zep van de Visse, Fleur van Giersbergen (vlnr)

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
13 juni 2024

Dinsdagavond heeft de ledenvergadering van Asva Studentenvakbond een nieuw bestuur gekozen. De nieuwe voorzitter is Teun Otte, student Leraar Geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Het is het tachtigste bestuur van de vakbond, die opkomt voor de belangen van Amsterdamse studenten. Naast voorzitter Teun Otte zijn Emma van Elburg (vicevoorzitter), Fleur van Giersbergen (secretaris), Ide Hiemstra (penningmeester) en Zep van de Visse (algemeen bestuurslid) gekozen. 

 

Emma studeert Culturele Antropologie, Fleur is student Politicologie en Zep volgt Filosofie en Politicologie, allen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ide volgt de pre-master Econometrics and Operations Research aan de Vrije Universiteit (VU).

 

Zwaardere last studenten

Hoewel het nieuwe bestuur al is gekozen, begint het pas op 28 augustus. Teun Otte kijkt uit naar zijn voorzitterschap, laat hij in een persbericht van Asva weten.

 

‘Ik ben ongelofelijk blij met het nieuwe bestuur. Er heerst nu al een enthousiaste en strijdbare sfeer onder ons. Dit gaan we ook nodig hebben, want dit jaar zullen we hard moeten knokken voor onze studenten. De plannen van het kabinet betekenen niets anders dan nog zwaardere lasten op de schouders van studenten, en dat kunnen we als vakbond niet zomaar laten gebeuren.’

 

Het is nog niet vaak voorgekomen, maar niet voor het eerst dat een HvA’er het voorzitterschap van Asva op zich neemt. In het studiejaar 2022/23 stond HvA-student Aziza Filal aan het roer. Dit studiejaar zaten er maar liefst drie HvA’ers in het bestuur van Asva, waar halverwege een wissel plaatsvond. De voorzitter stapte in januari op vanwege ‘interne meningsverschillen’ over de koers van de bond.