Vacature: HvanA zoekt een videoredacteur (24-32 uur/week)

6 september 2023
Beeld:

HvanA

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
6 september 2023

Wil jij journalistiek bedrijven in het hoger onderwijs en ben je goed met beeld? En ben je thuis in sociale media en de leefwereld van studenten? Dan ben jij misschien wel de videoredacteur die onze redactie zoekt. 

Deze vacature is vervuld.

HvanA is de journalistieke nieuwssite voor ongeveer 45.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). We schrijven verhalen, maken reportages en vragen HvA’ers de oren van het hoofd. Momenteel zijn we op zoek naar een videoredacteur die onze onafhankelijke redactie voor tenminste een half jaar komt versterken.

 

Wat vragen we van jou?

- Ervaring op videogebied. Je gaat video-items bedenken, filmen en monteren. Wij werken met Adobe Première Pro.

- Een journalistieke of media-opleiding en/of ervaring op de redactie van een (online) journalistiek medium.

- Gevoel voor de toon en de onderwerpen die op hvana.nl staan. Jij begrijpt wat er speelt in het leven van studenten en het hoger onderwijs en weet ook de complexere onderwerpen altijd op een aantrekkelijke manier te presenteren.

- Initiatief. Je hebt originele ideeën en weet je collega’s daar enthousiast voor te krijgen. Je bent niet bang om op mensen af te stappen en kunt goed zelfstandig aan de slag.

- Dat je goed kunt schrijven.
 

Wat bieden we jou?

- Een werkplek op een enthousiaste redactie in Amsterdam. We zitten hier met 6 personen: een mix van ervaren journalisten en jonge talenten. HvanA is absoluut een plek waar je je goed verder kunt ontwikkelen.

- De vrijheid om vernieuwende journalistieke producties te verzinnen en maken.

- Een passend salaris in schaal 7 of 8. Dat is nog volgens de CAO van Nederlandse universiteiten.

- We zoeken een redacteur voor 24 tot 32 uur in de week. De dagen zijn in overleg te bepalen, maar het zijn in principe wel je vaste dagen.

- Het contract is in eerste instantie voor een half jaar.

 

Ben jij de persoon die we zoeken? Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je ook gelooft: we nodigen je van harte uit om te solliciteren. 

 

Stuur vóór 1 oktober een korte motivatiebrief en CV naar hoofdredacteur Paul Disco (paul@hvana.nl). Als je een video voor ons opneemt dan is die ook zeer welkom. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je mailen met eindredacteur Benne van de Woestijne (benne@hvana.nl).