De nominaties zijn bekend: wie wordt HvA’er van het Jaar 2022?

23 november 2022
Beeld:

Tim van den Broek

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
23 november 2022

Een student of medewerker die iets bijzonders heeft bereikt, zich heeft uitgesproken wanneer anderen dat niet deden, een voorbeeld is geworden of simpelweg uitblinkt in wat-ie doet. Ook dit jaar kiest HvanA weer de HvA’er van het Jaar. Dit zijn de genomineerden.

In de week voor de kerstvakantie kiezen we uit vijf genomineerden de HvA’er van het Jaar. In een awardshow blikken we terug op afgelopen jaar door vijf uitblinkers – en een in het bijzonder – in de spotlights te zetten. 

 

En dat kan eindelijk weer fysiek! Na twee digitale edities organiseren we dit jaar op 14 december een liveshow in Floor, het culturele platform van de HvA. We maken er een feest van met spetterende kandidaten en afsluitend een gezellige borrel. Wie maken er kans op de prijs? Hier zijn de genomineerden, in willekeurige volgorde.

Beeld: Rosa Tromp | Reporter Eva Strating in gesprek met HvA Pride

HvA Pride
Spelletjesavonden, borrels of de Roze filmavonden: HvA Pride is al jarenlang zo’n vast onderdeel van de hogeschool, dat ze bijna bij het meubilair horen. En dat is een compliment, want HvA Pride werd pas in 2018 opgericht. Vrij en jezelf mogen zijn, dat is de kerngedachte van deze organisatie.

 

Kartrekkers Richard van der Veen en Kiek Vellinga zijn nog steeds dé gezichten van HvA Pride. Mede dankzij hun inzet de afgelopen jaren, is het ook op de HvA meer geaccepteerd om in gender en geaardheid af te wijken van de norm. In 2022 deed HvA Pride zich gelden met veel leerzame bijeenkomsten en met acties, zoals de hand-in-handcampagne

Ehsan, de altijd goedgehumeurde cateringman, schrijft de allerbeste poëzie van Afghanistan

Ehsan Nyazie
Meer dan tien jaar werkte Ehsan op de HvA als locatiemanager bij de catering. Maar dat hij ook andere talenten bezat, kwam pas dit jaar aan het licht, toen hij uitgeroepen werd tot de beste dichter van Afghanistan. De wat? U leest het goed: deze altijd goedgehumeurde man schrijft de allerbeste poëzie van Afghanistan. ‘Het was een grote, grote verrassing’, zei hij eerder glunderend in een interview met HvanA

 

Evelien van Hooff
Begin dit jaar was corona nog een springlevend virus. Toen dat het hardst nodig was, sprongen meerdere verpleegkundestudenten van de HvA bij als flexkracht op de corona-afdeling. Ze hielpen bij het zetten van prikken en verleenden later zelfs zorg voor de meest zieke patiënten.

 

Dat werd allemaal mogelijk gemaakt door Evelien van Hooff. Deze HvA-docent en IC-verpleegkundige zag dat ziekenhuizen de hulp van studenten goed konden gebruiken en wurmde zich door de bureaucratie heen om dat mogelijk te maken. 

 

Ook lette ze erop dat de studenten daar niet aan onderdoor gingen, door een luisterend oor te bieden. ‘Dit werk kan heftige situaties met zich meebrengen. Goede mentale support voor onze studenten is erg belangrijk,’ zei Van Hooff eerder in een interview. Zij was de ruggengraat die de sterke schouders omhoog hield. 

Pieter doet graag extreme uitdagingen, zoals urenlang kajakken, voor de lol én het goede doel

Pieter Gros
Even in 28 uur om Flevoland heen kajakken? HvA-student Pieter Gros deed het. En dat is niet de enige uitdaging die hij leuk vindt om te doen. Pieter houdt er van extreme challenges op te zoeken. Voor de lol, maar niet alleen dat: met de kajaktocht van 160 kilometer wist hij een bedrag van 12.496 euro op te halen voor het Reumafonds. De actie begon allemaal vanuit de liefde voor zijn oma. ‘Ik wilde iets doen voor haar, omdat ze met reuma kampt.’

 

Amjad Almatni
Amjad is overal. En als we zeggen: overal, dan bedoelen we ook echt overal. Het is niet meer dan logisch dat deze verpleegkundestudent genomineerd wordt voor HvA’er van het Jaar. Want wordt er een buddy gezocht voor gevluchte studenten, dan staat Amjad vooraan. Stagediscriminatie? Amjad komt er tegen in opstand. De demonstraties in Iran? Deze student laat met flyers weten dat de hogeschool zich meer moet uitspreken. Kortom, Amjad weet de boel flink op te schudden. En van dat soort mensen kan de hogeschool er nooit genoeg hebben. 

 


De uitreiking vindt op 14 december om 16.00 uur plaats in Floor, het culturele platform van de HvA. Daar kun jij bepalen wie de winnaar wordt, na afloop is er een gezellige borrel. Leuk als je erbij bent! Je kunt je aanmelden via de site van Floor.