Dag 1,5 meter! De campus mag weer open, HvA is er ‘klaar voor’

13 augustus 2021
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
13 augustus 2021

Terug naar school zonder anderhalve meter afstand, het mag weer vanaf 30 augustus. Dat maakte de overheid vrijdag bekend tijdens een persconferentie. De HvA zegt rekening te hebben gehouden met dit scenario en is er ‘helemaal klaar voor’.

‘Met het vervallen van de anderhalvemetermaatregel komt hopelijk definitief een einde aan een periode waarin studenten grotendeels op afstand onderwijs volgden’, zegt de HvA in een reactie op de persconferentie. ‘We zijn erg blij dat ontmoeting weer mogelijk is omdat studeren verder gaat dan alleen kennis tot je nemen.’

 

Het loslaten van de anderhalve meter afstand kan alleen als er tijdens het bewegen door de gebouwen van de HvA wel mondkapjes worden gedragen. Ook moeten studenten en medewerkers de aangegeven looproutes in de gebouwen blijven volgen en geldt er een maximale groepsgrootte van 75 personen.

 

Meer gedetailleerde informatie over de praktische uitwerking van de maatregelen krijgen studenten en medewerkers volgens de HvA via hun eigen opleiding of afdeling. Of de nieuwe versoepelingen, die behoorlijk kort voor de start van het collegejaar bekend zijn gemaakt, nog effect hebben op de introductieactiviteiten is nog niet duidelijk.