Iets organiseren voor HvA’ers? Er ligt 5.000 euro voor je klaar

2 mei 2018
Beeld:

Cosmix (Pixabay, CC0 Creative Commons)

Geplaatst door
Henk Strikkers
Op
2 mei 2018

Als je een goed idee hebt voor een evenement voor en door HvA-studenten, maak je kans op 5.000 euro. Stichting Amarna, die al meer dan 40 jaar projecten van Amsterdamse studenten financiert, stopt ermee en geeft nog één keer geld weg.

Dit is dus de laatste kans om geld binnen te halen voor een evenement. Dat kan alles zijn: van een debat tot een concert of een tentoonstelling, als het maar georganiseerd wordt door Amsterdamse studenten en veel Amsterdamse studenten kan bereiken.

 

Stichting Amarna financiert als sinds 1975 projecten die Amsterdamse studenten voor elkaar organiseren. De stichting komt voort uit de eerder opgeheven studentenvereniging Akhnaton. Dat was een groep studenten die zich afsplitste van de katholieke studentenvereniging Sanctus Thomas, omdat die in hun ogen niet links genoeg was. Na de opheffing van Akhnaton werd besloten om met het geld dat overbleef studentenprojecten te ondersteunen, maar daarmee stopt Amarna binnenkort.

 

Heb je een goed idee voor een evenement? De eisen waaraan jij en het project moeten voldoen om het geld te ontvangen staan op de website van de UvA, maar alle Amsterdamse studenten - dus ook HvA’ers - kunnen zich aanmelden. De aanmelding sluit 31 mei.