Valentijnsdag in lockdown? Dit zijn jullie tips

12 februari 2021
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
12 februari 2021

Of je het nu vooral commercie vindt, of stiekem juist geniet van deze dag: aanstaande zondag is het Valentijnsdag. En die is in lockdown extra bijzonder. Wij vroegen om jullie beste tips voor een romantische dag thuis.

1. Bestel je ontbijt of avondeten

Het is natuurlijk onwijs cliché; een ontbijtje op bed. Maar dat is Valentijnsdag ook. Weet jij zelfs nog een gebakken ei aan te laten branden? Bestel dan een ontbijtbox bij een restaurant. Op veel plekken kun je voor twee of drie tientjes een uitgebreid ontbijt bestellen. Ook in de avond kun je bij veel horecazaken een maaltijdbox bestellen. Even opwarmen in de oven, een sausje eroverheen en je tovert zo een driegangendiner op tafel. Ziet er nog indrukwekkend uit ook.

2. Maak een rondje door de sneeuw

Je buurt heb je inmiddels waarschijnlijk al honderden keren gezien tijdens je dagelijkse wandelrondjes. Maar die ziet er met dit sneeuwlaagje toch anders uit. En als je het wandelen helemaal zat bent, kun je natuurlijk ook je schaatsen onderbinden en je date meenemen voor een ritje op het ijs.

3. Ga terug naar je eerste date

Als je al een tijdje samen bent met je vriend of vriendin, kan het extra romantisch zijn om nostalgisch terug te kijken naar jullie eerste date. Wat dronken jullie, aten jullie, welke muziek stond er op, waar hadden jullie het over? Probeer dit thuis na te maken: download die playlist uit 2015, koop de biertjes van die eerste avond en kijk dezelfde film, maar dan allemaal in je eigen slaapkamer.

4. Stel elkaar vragen en word verliefd

Misschien ben je pas net aan het daten, en is de vonk nog niet helemaal overgesprongen. Pak dan deze vragen erbij. Als je deze zesendertig vragen aan iemand stelt, word je namelijk verliefd, zo stelt een Amerikaanse psycholoog. De vragen zijn persoonlijk en intiem, en juist die kwetsbaarheid aan iemand tonen, zou ervoor zorgen dat je verliefd op elkaar wordt. Altijd het proberen waard, toch?

5. Vind je nieuwe geliefde online

Heb je nog geen geliefde met wie je aanstaande zondag door kunt brengen? Niet getreurd, er is altijd een kans dat je iemand online tegen het lijf loopt. En die persoon kan dichterbij zijn dan je denkt. Op de HvA, zelfs. Zo organiseert studevereniging HaReM vanavond een online Valentijnsborrel, en kun je 18 februari speeddaten bij Octavia. Nog lastminute een date scoren voor zondag? Dan kun je zaterdagavond meedoen bij het speeddate-diner van Café Fest.