Gespot: Dit zijn de beste plaatjes van het afgelopen schooljaar

30 juni 2020
Beeld:

Esra Can

Geplaatst door
Suzan Stekelenburg
Op
30 juni 2020

In onze beeldrubriek Gespot leggen we HvA’ers vast. Het schooljaar is weer bijna ten einde. We blikken terug op een roerige tijd, maar we hebben tenminste de foto’s nog. Aanschouw hier HvanA’s mooiste beelden. 

September 2019

Deze kersverse studenten van de opleiding Bewegen, Sport & Voeding zetten hun tentje vorige zomer niet op bij de camping van Lowlands, maar kampeerden op het veld naast hun nieuwe schoolgebouw: het Dr. Meurerhuis. 

Beeld: Daniël Rommens

Oktober 2019

Aan het begin van het studiejaar gingen we mee met de legendarische kroegentocht van studievereniging MarCo. We trokken langs de foutste kroegen van het Leidseplein, waar de eerste challenge – het buikshotje – al gauw voorbij kwam.

Beeld: Suzan Stekelenburg | Het eerste buikshotje van de avond.

November 2019

We keken mee met schoonmaakster Afua Adomako, die de rommel van medewerkers opruimt op de Leeuwenburg. ‘Nu is het nog lekker rustig, maar vanmiddag moet ik aan mensen vragen of ze de benen willen optillen.’

Beeld: Daniël Rommens

December 2019

Ken je Ruud nog? De vaste gast van café Fest op de Amstelcampus – ook wel bekend als buurman Ruud – drinkt hier elke dag een Vieux Sprite. ‘Tja, het is m’n tweede huis, hè.’

Beeld: Daniël Rommens

Januari 2020

In drie weken tien modemerken uit de grond stampen: dat kan alleen op het mode-instituut Amfi. Wij legden de creaties vast bij de eindshow in Dok Amsterdam, die zij helemaal zelf organiseerden. 

Beeld: Daniël Rommens

Februari 2020

De oplevering van het Conradhuis is uitgesteld, maar er werd flink doorgetimmerd. En als iedereen (nog) thuis is klimt de kraanmachinist de lucht in, om achter het stuur de meest adembenemende plaatjes van Amsterdam te schieten.

Beeld: Combinatie Conradhuis

Maart 2020

De maand waarin alles veranderde: de intelligente lockdown werd een feit. Op een paar gebouwen na, sloot de HvA haar deuren. In één klap kwamen alle studenten, docenten en medewerkers thuis te zitten. En toen was de campus plots stil.

Beeld: Daniël Rommens | De grote collegezalen zijn leeg.

April 2020

We begonnen met een nieuwe vlogserie, waarin acht HvA’ers ons meenemen in hun dagen sinds de HvA dicht is. Meerdere pogingen om te gaan studeren of werken, mondden uit in dans-, zang- game- en blowsessies. ‘Happy coronacation, y’all.’

Mei 2020

Door de crisis gingen we steeds meer mondkapjes dragen. Van Versace-print tot neonkleur: natuurlijk spotten we jullie met de meest stijlvolle exemplaren. 

Beeld: Eigen beeld | Rijk draagt een lookalike-Versace-mondkapje.

Juni 2020

We volgden student Sam Lumos (Communication & Multimedia Design) bij het Black Lives Matter-protest in het Nelson Mandelapark in Zuidoost. Racisme is overal, weet hij uit eigen ervaring. ‘Sommigen van ons krijgen niet de kans om te komen waar ik nu sta.’

Het hele jaar door brengen we de mooiste, leukste, grappigste en belangrijkste dingen op de HvA in beeld in onze serie Gespot. Heb jij een idee voor een thema? Stuur ons een berichtje op hvana@hva.nl of DM ons op Instagram.