Even neuzen in de webshop van de HvA: koffiebekers, pennen en ... een romper?

17 september 2019
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
17 september 2019

Schuil onder een paraplu met hogeschoollogo. Breid je basics uit met een longsleeve in HvA-huisstijl en hul zelfs je baby in een romper met de tekst: ‘Shhh... I am creating tomorrow’. Wie zich wil uitdossen als medewerker van de maand, kan z’n hart ophalen in de HvA-webshop. 

Ja, net als rockbands en popartiesten, verkopen ook steeds meer hogescholen promotieartikelen van hun merk. Handig voor open dagen, als relatiegeschenk of cadeau voor collega’s. 

Beeld: Giftshop Saxion | In Twente maak je de blits met de Saxion sporttas.

Zo verkoopt de Haagse Hogeschool eigen joggingbroeken en hoodies, maak je in Twente de blits met je sporttas van Saxion en kun je bij de Hogeschool Rotterdam zelfs je lippenbalsem in de webshop bestellen. 

 

Romper

De HvA verkoopt naast gebruikelijke producten zoals usb-sticks (3.44 euro per stuk), pennen (0.47 euro per stuk) en bidons (4.46 euro per stuk) een product dat er nogal uitspringt: de romper met het HvA-motto ‘I am creating tomorrow’. Sinds vorig jaar oktober zijn er negen baby’s in de HvA-romper gehuld. 

 

De Haagse Hogeschool ziet studenten in de eigen merkkleding als de ideale promotie. Zo zegt een communicatieadviseur in een interview met Promz: ‘Elke student die rondloopt in een sweater van De Haagse Hogeschool is me meer waard dan elke abri die een paar duizend euro kost. De artikelen die ons merk zichtbaar promoten, verkopen we dan ook voor slechts iets meer dan onze inkoopprijs.’

‘Studenten willen wel een HvA-sweater maar niet met het logo prominent in beeld’

Ook de HvA gelooft dat de producten bijdragen aan herkenbaarheid, maar benadrukt dat de hogeschool geen winst maakt met de verkoop. ‘De webshop komt voort uit de vraag van faculteiten naar dit soort producten’, vertelt communicatiemedewerker Ellen Vegter. ‘Het is daardoor meer vraaggestuurd dan promotioneel.’

Beeld: Daniël Rommens | Er zijn inmiddels negen baby’s in de HvA-romper gehuld.
Beeld: Webshop HvA | De bamboe koffiekoppen voor onderweg.

Sinds de webshop live is neemt de vraag naar nieuwe producten toe. Zo is de collectie dit jaar uitgebreid met een zilverkleurige powerbank en een bamboe mug-to-go: de duurzame variant van een koffiemok voor onderweg.

 

Sweater

Wat we volgend jaar kunnen verwachten? ‘Een sweater voor studenten’, verklapt Vegter. ‘Maar niet in de stijl zoals je die kent van Amerikaanse universiteiten. Uit een enquête onder onze studenten blijkt dat ze wel een HvA-sweater willen, maar niet met het logo prominent in beeld. Die zijn we nu aan het ontwerpen.’ 

 

Zelf een kijkje nemen in de webshop? Dat kan hier