Wij willen samen met jou de mooiste verhalen maken over de HvA

3 juni 2019
Beeld:

Daniël Rommens | De HvanA-redactie op locatie in het Kohnstammhuis

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
3 juni 2019

We zijn nu zo’n anderhalf jaar bezig met HvanA en we hebben al honderden goede verhalen gemaakt. Maar wist je ook dat het ons doel is om veel van die verhalen door medewerkers en studenten zelf te laten vertellen? Ons motto is niet voor niets ‘voor en door HvA’ers’.

Zo klopte student Sterre Vreeburg een aantal weken geleden bij ons aan. Zij stoorde zich eraan dat docenten de cijfers van tentamens soms laat publiceren. Met hulp van onze redactie zocht ze uit waarom dat gebeurt en wat je kunt doen als het jou als student overkomt.

Dat leverde niet alleen een goed artikel op (zie boven), maar ook een leuke video waarin ze met studenten en docenten sprak. Een aantal docenten reageerde later nog op het artikel om hun kant van het verhaal uit te leggen.

 

Dit is een prachtig voorbeeld van hoe wij met HvA’ers samen de beste verhalen willen maken. En daarom roepen we jou op om daar eens over na te denken. Wat zouden HvA’ers volgens jou te weten moeten komen? Het kan gaan over een mooi project of onderzoek, maar ook over iets dat je al een tijd dwarszit.

Beeld: Beeld: Daniël Rommens | Sterre Vreeburg werkt aan haar artikel op de redactie van HvanA

En in welke vorm dat dan verschijnt op onze online kanalen, kan verschillen per onderwerp. We laten regelmatig ons Instagram-account tijdelijk overnemen, zodat studenten live kunnen laten zien waar ze mee bezig zijn en we bieden op onze website graag een podium voor mensen die hun mening willen delen.

 

Zo schreef onderzoeker Lotte Stolk vorig jaar een opiniestuk, waarin ze aandacht vroeg voor studerende mantelzorgers. (Nog altijd even actueel in deze Week van de Jonge Mantelzorger.) En de mensen van HvA Pride kregen het – mede door hun artikelen op HvanA – voor elkaar dat de HvA deze zomer meedoet aan de Canal Pride.

 

Met ideeën en tips voor verhalen kun je altijd bij ons terecht via de mail of door te bellen naar 020-525 39 81. Heb je zelf niet meteen een idee, dan zouden we het heel tof vinden als je deze oproep deelt met je collega’s of (mede)studenten. HvanA is nog jong en ons bereik is groeiende, maar dat lukt alleen met jouw hulp.