Podcast: Even doorpraten over homoacceptatie op de HvA

17 mei 2019
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
17 mei 2019

‘Er zijn veel mensen die zich uitspreken tegen homofobie, maar het voelt toch vaak als een eenzame strijd. Je krijgt zoveel negatief commentaar,’ zegt student Bowi Jong (20, International Business) in onze podcast.

Bowi stelde het negatieve gebruik van het woord homo in voetbalstadions aan de kaak met een brief aan de KNVB. Hij werd een ‘snotaap’ genoemd door Johan Derksen, die ‘niet moest doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen’.

 

Op de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie praten we uitgebreid met Bowi over de afgelopen maanden, de steun en de bedreigingen. En natuurlijk bespreken we hoe hij zijn tijd hier op de HvA heeft ervaren.

 

Student Sterre Vreeburg (19, Creative Business) zit aan tafel als gastredacteur. Zij schreef voor HvanA een verhaal over cijfers die te laat worden ingeleverd door docenten. Wat vinden studenten daarvan, hoe komt het dat cijfers soms zo lang op zich laten wachten en wat kun je doen als dit jou overkomt?

 

Verder hebben we het over de problemen met de mailserver van de HvA. (Het laatste nieuws, dat pas na onze opname naar buiten kwam is dat de storing verholpen lijkt te zijn.) En HvA’ers blijken behoorlijk optimistisch te zijn over hun toekomst.