Podcast: Even doorpraten over seks, geschiedenis en De Luizenmoeder

10 mei 2019
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
10 mei 2019

Een week lang werken we in het Kohnstammhuis en dat levert mooie verhalen op. Zo blijkt vanaf deze plek vroeger een trein te vertrekken. En onderzoekers van Onderwijs & Opvoeding zijn hun tijd juist ver vooruit en ontwerpen de seksuele opvoeding van de toekomst. 

Een onderwijsgebouw, een belastingkantoor en daarvoor een station. De plek van het Kohnstammhuis kent een rijke geschiedenis. We hebben de mooiste beelden van de gedaantewisseling van jouw studieplek voor je verzameld.  

 

En ook de bibliotheek van het Kohnstammhuis staat bol van de verhalen. Medewerkers Renger Dijkstra en Elisabeth Roos werken hier al langer dan 25 jaar en hebben daarin de meest hartverwarmende bezoekers meegemaakt. Net als de meest opmerkelijke vondsten tussen de boeken.

 

We praten in deze podcast ook met verschillende gasten. Zoals Pedagogiek-student Gijs Stam, die een van de weinige mannen is op zijn opleiding. Hoe is het voor hem om tussen bijna alleen maar vrouwen te studeren? En heeft het vakgebied niet juist meer mannen nodig? 

 

En onderzoeker Mirjam Walpot en docent Jona Meijer zijn aangeschoven om te praten over seksuele opvoeding. Want seks is veel meer dan alleen het omdoen van een condoom en de voorlichting over de mogelijke gevaren. Jona en Mirjam vertellen je aan de hand van voorbeelden hoe je als toekomstige docent seks kunt bespreken in je klas.